Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Baskarta

Baskartan, eller primärkartan, är en uppdaterad kartdatabas som gör att vi kan leverera olika typer av kartinformation till olika ändamål. Objekt som finns med är bland annat träd, byggnader, höjdkurvor och fastighetsgränser.

Exempel på när en baskarta används är vid markprojektering, byggnads och- industrietableringar eller som underlag för projektering och redovisning av el, fjärrvärme- och vattenledningar.

Pris

Debitering sker efter kostnadsförslag. Kostnadsförslaget tas fram av Geodataavdelningen på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Leverans

Vi kan leverera kartan i de flesta olika format, eftersom vi anpassar kartan efter behov. Vanliga leveransformat är DGN, DWG, DXF.

Uppdateringar av kartan

När vi mäter in objekt i samband med arbetet kring nybyggnadskartor eller detaljplaner uppdateras baskartan med information.

Vi använder oss dessutom av fotogrammetri för att hålla databasen aktuell. Fotogrammetri är en teknik som används för att göra inmätningar med hjälp av flygbilder.

Vi skapar en 3D-vy genom att lägga ihop två flygbilder. Med hjälp av 3D-glasögon och en 3D-skärm ritar vi in objekt i vår kartadatabas med hög precision.

Illustration av en grundkarta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Baskarta

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Ett stängsel framför slamlagunen, som liknar en vanlig våtmark med vass och en liten vattensamling. Foto: Kennet Öhlund Publicerad

  Nytt stängsel kring slamlagunen

  Den här veckan börjar arbetet med att sätta upp ett permanent stängsel kring den så kallade slamlagunen i skogsterrängen bakom Blå Stjärnans Djursjukhus. Ett me...
 • Verktyg som ligger på marken Publicerad

  Vår öppna mottagning kommer till dig igen

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? Nu kommer våra bygglovhandläggare, adminis...
 • Porträttbild av Anna Säfsten. Foto: Kennet Öhlund.  Publicerad

  Anna Säfsten är ny chef på Miljöförvaltningen

  Hon återvänder till Borås Stad och Miljöförvaltningen efter sju år. Anna Säfsten är ny förvaltningschef, och gläds åt att återknyta kontakter med människor hon ...
Ikon: Kalender

Kalender