Borås Stads logotyp till startsidan
Borås Stads logotyp, till startsidan

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Använda kommunens mark, tillfällig markupplåtelse

Offentlig mark är till för alla. För att använda den till något annat än vad den är avsedd för krävs som regel tillstånd av polisen. Nästan alla platser utomhus där allmänheten kan röra sig är offentlig mark. Andra benämningar på offentlig mark är offentlig plats, allmän plats eller allmän mark.

Hyra offentlig mark

För att använda offentlig mark till något annat än vad den är tänkt till krävs som regel tillstånd av polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett sådant tillstånd kallas för markupplåtelse. Här är några exempel på markupplåtelser som behöver tillstånd av polisen:

VIll du söka markupplåtelse för så kallade foodtrucks behöver du inte gå via polisen. Läs mer om hur du ansöker om uppställningsplats för foodtrucks.PDF

Så här söker du upplåtelse/hyra av kommunal mark:

  1. Sök tillstånd hos Polismyndigheten i Borås (Sandgärdsgatan 15). Blankett »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Polisen vidarebefordrar ansökan till Tekniska förvaltningen. Tekniska förvaltningens handläggare skriver ett regelmässigt yttrande och kan i vissa fall kontakta dig som ansöker för kompletterande uppgifter.
  3. Efter Tekniska förvaltningens handläggning går ärendet tillbaka till Polisens handläggare som slutför ärendet, och därefter skickas ett tillståndsbevis till dig som ansöker.

Det är viktigt att du har ett godkänt tillståndsbevis innan du påbörjar det du ansökt om. Handläggningstiden kan variera beroende på vad som ansöks om, men vi gör alltid vårt bästa för att hantera ditt ärende så snabbt som möjligt!

Senast ändrad: 2020-06-16 15.26

Ändrad av:

Dela sidan: Använda kommunens mark, tillfällig markupplåtelse

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter

  • Chauffören Thomas Persson framför det nya Good Goods-ekipaget för avfallstransporter.

    Publicerad den 22 juni 2020

    Good Goods utökar med samordnade avfallstransporter

    Sedan december 2019 är pilotprojektet Good Goods igång med samordnade varutransporter till butiker i city. Nu är det dags att utöka projektet med avfallstransporter. En ny, grönstrajpad Good Goods-bil...
Ikon: Kalender

Kalender