Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

För dig som har färdtjänst

Beställning och avbeställning av färdtjänst

Beställning av färdtjänst sker via beställningscentralen.
Telefon: 033-35 50 50

Öppettider:
Måndag - fredag: 6.00-23.00
Lördag - söndag: 7.00-23.00

Du kan även beställa och avbeställa dina resor via internetlänk till annan webbplats. Du behöver då ditt kundnummer och en PIN-kod som du får av beställningscentralen. Kontakta dem för mer information.

När får jag resa?

Resan kan göras alla dagar klockan 05.30-24.00.
Natt mot lördag och söndag kan du resa till och med klockan 02.45.
För resa med personbil gäller då att resan är beställd senast klockan 23.00, färdtjänstbuss ska förbeställas senast fredag klockan 16.00.

Samordning av resor

För att få maximal samordning av resor och för att så många som möjligt ska få åka ska du vara utanför ytterdörren och klar att åka på avtalad tid. Borås Stad har rätt att skjuta på dina resa 10 minuter från den överenskomna tiden, utan att du meddelas.

Fakturering

Du får en gång per månad en faktura på dina egenavgifter för föregående månads resor. Om du vill ha fakturan på autogiro kan du anmäla det via denna blankettlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , eller kontakta oss så skickar vi en blankett till dig.
Frågor om autogiro besvaras av Borås Stads Redovisningsservice, telefon: 033-35 72 21 eller 033-35 71 16.

Fler sätt att åka för dig som har färdtjänst

Som färdtjänstkund åker du gratis med kollektivtrafiken i Borås Stad. För att kunna göra det måste du hämta ut ett reseintyg i en Västtrafikbutik. För att få det ska du visa upp ditt färdtjänsttillstånd och giltig fotolegitimation. Intyget gäller under en viss tid och aldrig längre än ditt färdtjänsttillstånd. Läs mer på Västtrafiks hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flextrafik

Som färdtjänstkund åker du gratis med Flextrafiken som är en del av kollektivtrafiken i Borås Stad. Trafiken körs med mindre fordon tillsammans med andra resenärer och går från dörr till dörr inom Borås kommuncentrum. För att resan ska bli gratis måste du fylla i Anmälan till flextrafik. Om du vill ha anmälan i pappersform kontakta Beställningscentralen 033-35 50 50.

Reshjälpskort

Som färdtjänstkund kan du ta med en vän/ledsagare som hjälper dig med din resa på kollektivtrafiken. För att kunna göra det behöver du ansöka om ett reshjälpskort. Kortet kostar ingenting och gäller för resor med Västtrafik inom Västra Götalandsregionen. Med det får du ta med någon avgiftsfritt. Du betalar själv för din resa och lånar ut reshjälpskortet till den som reser med dig. Mer information och ansökningsblankett finns på Västtrafiks hemsida.länk till annan webbplats

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-07-08 16.33

Ändrad av:

Dela sidan: För dig som har färdtjänst

g q n C

p

Kontakt