Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

För dig som har färdtjänst

På grund av coronaviruset tillåter vi nu bara ensamåkning,och du som färdtjänstkund kommer inte samåka med någon annan.

Detta innebär också att bokning av färdtjänst enbart kan ske via telefon framöver. Du kan alltså inte boka färdtjänst via e-tjänsten.

Vi avråder från icke nödvändiga färdtjänstresor med anledning av coronaviruset. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Beställning och avbeställning av färdtjänst

Beställning av färdtjänst sker via beställningscentralen.
Telefon: 033-35 50 50

Öppettider:

  • Måndag - fredag: 6.00-23.00
  • Lördag - söndag: 7.00-23.00

När får jag resa?

Du får resa så ofta du behöver i den mån fordon finns tillgängliga. Trafiken går mellan klockan 05.30-24.00 på vardagar och fram till klockan 02.45 natt mot lördag och söndag. Resa med färdtjänstbuss efter 23.00 fredag och lördag måste förbeställas senast fredag klockan 16.00

Samordning av resor

För att få maximal samordning av resor och för att så många som möjligt ska få åka ska du vara utanför ytterdörren och klar att åka på avtalad tid. Borås Stad har rätt att skjuta på dina resa 10 minuter från den överenskomna tiden, utan att du meddelas.

Fakturering

Du får en gång per månad en faktura på dina egenavgifter för föregående månads resor. Av miljöskäl skickar vi inte med någon specifikation av dina resor. Vill du ha en specifikation går det bra att kontakta fakturaansvarig på persontransportavdelningen, telefon: 033-35 74 84.

Om du vill ha fakturan på autogiro kan du anmäla det via denna blankett , eller kontakta oss så skickar vi en blankett till dig. Frågor om autogiro besvaras av Borås Stads Redovisningsservice, telefon: 033-35 72 21 eller 033-35 71 16.

Autogiro anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler sätt att åka för dig som har färdtjänst

Som färdtjänstkund åker du gratis med kollektivtrafiken i Borås Stad. För att kunna göra det måste du hämta ut ett reseintyg i en Västtrafikbutik. För att få det ska du visa upp ditt färdtjänsttillstånd och giltig fotolegitimation. Intyget gäller under en viss tid och aldrig längre än ditt färdtjänsttillstånd.

Västtrafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flextrafik

Som färdtjänstkund åker du gratis med Flextrafiken som är en del av kollektivtrafiken i Borås Stad. Trafiken körs med mindre fordon tillsammans med andra resenärer och går från dörr till dörr inom Borås kommuncentrum. För att resan ska bli gratis måste du fylla i Anmälan till flextrafik. Om du vill ha anmälan i pappersform kontakta Beställningscentralen 033-35 50 50.

Anmälan till flextrafik

Reshjälpskort

Som färdtjänstkund kan du ta med en vän/ledsagare som hjälper dig med din resa på kollektivtrafiken. För att kunna göra det behöver du ansöka om ett reshjälpskort. Kortet kostar ingenting och gäller för resor med Västtrafik inom Västra Götalandsregionen. Med det får du ta med någon avgiftsfritt. Du betalar själv för din resa och lånar ut reshjälpskortet till den som reser med dig.

Ansökningsblankett, Västtrafik Länk till annan webbplats.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: För dig som har färdtjänst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender