Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ansök om färdtjänst

Färdtjänst kan endast beviljas till de personer som är folkbokförda i Borås Stad och är till för de som bedöms ha väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationer. Orsaken till detta ska vara funktionshinder, som är varaktigt minst tre månader.

Att det inte går någon buss där man bor eller dit man ska är inte grund för färdtjänst.

Ansök enkelt via e-tjänsten

Du ansöker enklast om färdtjänst via e-tjänsten nedan. Du kan också kontakta enheten för färdtjänst via Tekniska förvaltningens växel om du vill ha ansökningsblanketten hemskickad. Se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

För att handläggaren ska kunna bedöma om rätt till färdtjänst finns behöver du skicka med ett utlåtande från läkare eller annan med specialistkompetens om ditt hälsotillstånd och funktionshinder.

Efter att ansökan och utlåtande inkommit görs en utredning och du blir kontaktad av en färdtjänsthandläggare.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ansök om färdtjänst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender