Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Färdtjänst

Färdtjänst är kollektivtrafik med färdtjänstbuss eller personbil för dig som har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Rätten till färdtjänst regleras i Lagen om färdtjänst (SFS 1997:736)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs mer om Borås Stads regler och tillämpningsföreskrifter för färdtjänst i dokumenten längst ned på denna sida.

Vem får färdtjänst?

Färdtjänst är en form av kollektivtrafik för dig som har en långvarig funktionsnedsättning. Med långvarig avses normalt minst tre månader. Den som ansöker om färdtjänst ska vara folkbokförd i Borås Stad. Tillstånd för färdtjänst beviljas under en begränsad tid. Färdtjänsttillståndet är personligt och får under inga omständigheter överlåtas till annan person.

Hur söker man färdtjänst?

Tekniska förvaltningens färdtjänsthandläggare beslutar vem som får färdtjänsttillstånd. Kontakta handläggare på telefon 033-35 74 00 för att få ansökan hemskickad eller ansök om färdtjänst här. Vid svårbedömda och icke synliga funktionsnedsättningar kan utlåtandeöppnas i nytt fönster begäras in. Färdtjänsthandläggaren tar kontakt med dig efter att din ansökan har kommit in.

När får jag resa?

Du får resa så ofta du behöver i den mån fordon finns tillgängliga. Trafiken går mellan klockan 05.30-24.00 på vardagar och fram till klockan 02.45 natt mot lördag och söndag. Resa med färdtjänstbuss efter 23.00 fredag och lördag måste förbeställas senast fredag klockan 16.00.

Inför jul och nyår gäller särskilda regler för bokning och ansökan om färdtjänst och riksfärdtjänst. Mer information om vad som gäller för kommande jul och nyår kommer på boras.se och som brevutskick till dig som har färdtjänst.

Beställning och avbeställning av färdtjänst

Beställning av färdtjänst sker via Borås Stads beställningscentral.
Telefon: 033-35 50 50

Öppettider:
Måndag - fredag: 6.00-23.00
Lördag - söndag: 7.00-23.00

Mer information om färdtjänst:

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-04-08 14.40

Ändrad av:

Dela sidan: Färdtjänst

g q n C