Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Cykelleder

I Borås finns cykelleden Sjuhäradsrundan och sju uppmärkta mountainbikeleder.

Sjuhäradsrundan

Sjuhäradsrundan är en turistcykelled som går genom fyra kommuner, Borås Stad, Ulricehamns kommun, Tranemo kommun och Svenljunga kommun. Cykelleden är sammanlagt 15 mil lång och går på cykelvägar, asfalterade banvallar och lågt trafikerade vägar. Leden är skyltad som ett nationellt turistcykelstråk, med röd markering.

Från Borås till Tranemo, via Ulricehamn, går leden mestadels på asfalterade banvallar. Tack vare att det är tidigare järnväg är det relativ flack terräng där man cyklar längs sjöstränder, genom skogsmark, jordbrukslandskap och genom städer. Du når banvallen från cykelvägnätet i Borås via Gånghestervägen.

Efter Tranemo passerar leden Svenljunga innan den kommer tillbaka till Borås. Etappen mellan Svenljunga och Borås går på Kindsbanan, en nedlagd järnväg lämplig för cyklister. Kindsbanan används av biltrafik, dock i liten omfattning. De delar som ännu är grus ska bli asfalterade.

Sjuhäradsrundan Länk till annan webbplats.

Mountainbikeleder

Idag finns sju uppmärkta mountainbikeleder i Borås, samtliga vid GIF-stugan på Knektås, Tosseryd, norr om Borås.

Mountainbikeleder

Allemansrätten

Allemansrätten säger följande om cykling: Att cykla i naturen är härligt och enligt allemansrätten får du cykla både i naturen och på enskilda vägar. Men tänk på att inte cykla över tomt, plantering eller mark som lätt kan skadas!
Det finns mer att läsa om cykling och allemansrätten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Cykelleder

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender