Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Fiskemöjligheter

Borås erbjuder många fina fiskemöjligheter. I menyn till vänster kan du se alla fiskevatten som du kan lösa fiskekort till. KommunfiskekortetPDF ger dig möjlighet att fiska i mer än 100 sjöar. Ofta fiskar barn under 15 år fritt, men du måste läsa på om vad som gäller för den sjön du vill fiska i.

Kommunfiskekort kostar 600:- (inkl. moms) och gäller ett år från inköpsdatum.
Månadskort kostar 200:- (inkl. moms) och gäller en månad från inköpsdatum.

Borås Stad erbjuder också företag att köpa ett eller flera kommunfiskekort att låna ut till anställda som en friskvårdsförmån. Fiskekortet ställs ut i företagets namn och är alltså inte personligt. Läs mer om kommunfiskekort för företag här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunfiskekort går att köpa på följande platser:

I vissa sjöar och vattendrag i Borås är det fritt fiske, och du behöver alltså inte något fiskekort för att fiska där. Se vilka vattendrag och sjöar som är gratis att fiska i.

Tillgänglighetsanpassade fiskebryggor:

Följande bryggor är tillgänglighetsanpassade och kan nyttjas med till exempel rullstol, barnvagn, rollator.

Vinterfiske

Under vintern finns det möjlighet att isfiska. Tänk då på att det är mycket viktigt att du vet vad som gäller vid vinterfiske så att du inte skadar dig. Läs mer om vinterfiske, och vilken utrustning du behöver för att säkerställa att din fisketur blir trygg och säker.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-07-01 15.31

Ändrad av:

Dela sidan: Fiskemöjligheter

g q n C