Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Utblick - utställningar utomhus

Utblick är en utställningsplats utanför Kulturhuset som alltid är öppen, 24 timmar om dygnet. Under året presenteras utställningar vars syfte är att väcka känslor, engagemang och ge kunskap. Att öppna en dörr till en annan verklighet eller en utblick till en annan del av världen.

En gammal bild av familjen Fried.

Hédi med sin syster Livia och föräldrar

Historien om Hédi och Livia

”Jag heter Hédi och jag ska berätta om min barndom. Om hur jag var ett lyckligt barn i en lycklig stad. Det som hände sen är svårt att berätta om och svårt att lyssna på. Jag vill ändå berätta och jag vill att du lyssnar. För vi människor kan göra så mycket ont men också mycket gott. Vi har alla ett val, vi kan välja det goda." Hédi Fried

Utställningen är en idé av sprungen ur boken "Historien om Bodri" av Hédi Fried och Stina Wirsén.

Onsdagen den 27 januari som är det Förintelsens minnesdag öppnar vi utställningen kl 17.00-17.50 då det också blir en offentlig ljuständning tillsammans med bland annat Sensus, Röda korset och Svenska kyrkan som är medarrangörer till minnesdagen.

I år blir den offentliga ceremonin digital. Kl 18.00 sänder vi programmet på Facebook och på Youtube.

Länkar finns på www.boras.se/forintelsensminnesdaglänk till annan webbplats

Extra: Ett samtal med Stina Wirsén om boken kan ses här. Det är från ett webbinarieum som producerats av grundskoleförvaltningen i Göteborg. Drygt sex minuter in börjar samtalet. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stina Wirsén är författare och illustratör. Hon har fått ett flertal priser bl. a Elsa Beskow-priset och Nordiska priset för illustration.

Hédi Fried är författare och psykolog och är engagerad i att förmedla kunskap om rasism och mänskliga rättigheter. Hédi Fried överlevde Auschwitz och kom till Sverige med Röda Korsets bussar i juli 1945. Boken om Bodri är hennes första barnbok.

Hédi Fried och hunden Bodri

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Utblick - utställningar utomhus

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol