Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Alprosgårdens förskola

Alprosgårdens är en nybyggd förskola i natursköna Dalsjöfors. Vi har nära till skog och sjö. Här finns stora fina utegårdar med gott om utmaningar för både små och stora barn.

Alprosgårdens förskola

Förskolan drivs i nya, fräscha lokaler. Här finns No/teknik- och Experimentrum och en ateljé som inbjuder till kreativt skapande. Vi har ändamålsenliga och genomtänkta avdelningar där barn och personal kan lära och utvecklas tillsammans. Förskolan får mat från Dalsjögårdens förskola som ligger vägg i vägg med Alprosgården.

Inriktning

Vi har en gemensam värdegrund och Vi lägger stor vikt vid att skapa lärmiljöer som inbjuder till utforskande, upptäckande och lärande tillsammans med pedagogerna. Vi arbetar till största delen med variationsrik undervisning i smågrupper för att barnen ska kunna leka och lära i en lugn och trygg miljö.

”Nyfikenhet är inte främst att hitta svar, utan lusten att söka svar”

Barns inflytande och delaktighet är en och viktig del av verksamheten. Vi har ett tillåtande klimat och tillgängliga lärmiljöer. Barns bästa beaktas i alla beslut som tas på Alprosgården.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Uppegårdsgatan 4, Dalsjöfors

Förskolans avdelningar

På Bläckfisken, Korallen, Krabban och Sjöhästen går de yngsta barnen 1-3 år. På Pingvinen, Sköldpaddan och Delfinen går de äldsta barnen 3-5 år. På varje avdelning arbetar tre pedagoger.

Telefonnummer till avdelningarna

Utvecklingsdagar

Våren 2024: 2 februari, 5 april, 10 juni

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Alprosgårdens förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender