Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bäckaryds förskola

Bäckaryds förskola ligger i ett naturskönt och trivsamt område på Hässleholmen med Fjärdingsparken som närmsta granne. Vi har nära till skogen men också till centrum, bibliotek, Hässlehus och 4H-gården. Vår gård är som en stor grön oas som inbjuder till lek och utforskande.

Vi erbjuder en mångkulturell miljö och välkomnar alla att utvecklas och lära hos oss.

Bäckaryds förskola, röd byggnad med gräsmatta framför

Förskolan har 5 TEAM. Joutsen som är ett finskt TEAM ger barnen undervisning på finska och barnen är 1-5 år. De yngsta barnen 1-2 år går på Gråsparven. På Bofinken och Grönfinken går 3-4 åringar. Våra 5 åringar tillhör TEAM Ugglan.

Vi erbjuder en lekfull och lärorik utbildning där trygghet, glädje och barns inflytande är viktiga värdeord för hur vi ser på barns utveckling och lärande. Barn är nyfikna och det vill vi pedagoger ta vara på. En förutsättning är att skapa lärande miljöer som utmanar till utvecklande möten mellan barnen eller barn och pedagoger.

Leken har en central plats i vår verksamhet och all undervisning sker under lekfulla former. Genom leken utvecklar barnen förståelse för språk, matematik, naturvetenskap och teknik. Barnen får också möta digitala verktyg i undervisningen. Leken främjar även barnens förmåga att förstå sin omgivning, bearbeta upplevelser och stimulerar deras nyfikenhet och lust att lära.

Finsk förskola

På hemvisten Joutsen får barnen möjlighet till undervisning helt eller till väsentlig del på finska med utgångspunkt i våra styrdokument för förskolan. På hemvisten arbetar förskollärare och barnskötare med finska som modersmål och som använder sig av finskan i den dagliga kommunikationen med barnen samt i undervisningen. Vi erbjuder litteratur på finska och vi uppmärksammar även den finska kulturen och traditioner.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Gamla Brämhultsvägen 85, Borås

Förskolans avdelningar

Utvecklingsdagar

Hösten 2023: 7 december

Våren 2024: 9 januari, 12 april, 17 juni
Hösten 2024 : 20 september, 21 november

Tummen up

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram

Vi finns på backaryds_forskola Länk till annan webbplats.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bäckaryds förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender