Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Bäckaryds förskola

Bäckaryds förskola ligger i ett naturskönt och trivsamt område på Hässleholmen med Fjärdingsparken som närmsta granne. Vi har nära till skogen men också till centrum, bibliotek, Hässlehus och 4H-gården. Vår gård är som en stor grön oas som inbjuder till lek och utforskande.

Förskolan har åtta hemvister varav två finska. Sjöhästen, Korallen, Sköldpaddan, Sjöstjärnan och Norppa har barn ca 1-3 år och Valen, Hajen och Hylje 3-5 år.

skogen

Vi erbjuder en lekfull och lärorik utbildning där trygghet, glädje och barns inflytande är viktiga värdeord för hur vi ser på barns utveckling och lärande. Barn är nyfikna och det vill vi pedagoger ta vara på. En förutsättning är att skapa lärande miljöer som utmanar till utvecklande möten mellan barnen eller barn och pedagoger.

Leken har en central plats i vår verksamhet och all undervisning sker under lekfulla former. Genom leken utvecklar barnen förståelse för språk, matematik, naturvetenskap och teknik. Barnen får också möta digitala verktyg i undervisningen. Leken främjar även barnens förmåga att förstå sin omgivning, bearbeta upplevelser och stimulerar deras nyfikenhet och lust att lära.

Finsk förskola

I grupperna Hylje och Norppa får barnen möjlighet till undervisning helt eller till väsentlig del på finska med utgångspunkt i våra styrdokument för förskolan. På avdelningen arbetar förskollärare och barnskötare med finska som modersmål och som använder sig av finskan i den dagliga kommunikationen med barnen samt i undervisningen. Vi erbjuder litteratur på finska och vi uppmärksammar även den finska kulturen och traditioner. Hylje och Norppa är belägna i samma lokaler där man delar sig i de olika grupperna större delen av dagen.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsdagar

Våren 2021: 14 Juni

Hösten 2021: 23 augusti, 25 oktober

 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bäckaryds förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol