Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Björnflokans förskola

Björnflokans förskola beräknas öppna 9 januari 2023.

Förskolan byggs för 123 barn och indelad i yngre- och äldrebarnsgrupper. Förskolan byggs efter Skolverkets rekommendationer för barngruppers storlek och barnen kommer vara indelade i 9 grupper.

Björnflokan kommer vara en av stadens mest centralt belägna förskolor med en förskolegård som kommer ta sin utgångspunkt i kvarterets innegård för att sedan övergå till naturlig mark och skog upp för berget som utgör en väsentlig kuliss i kvarteret. Förskolan har med sin närhet till samhället och staden samt tillgång till naturen goda möjligheter att erbjuda varierande upplevelser för barnen.

Inriktning

Förskolan kommer att ha Hållbar förskola med barnet i centrum som profil. Vårt mål är att skapa förutsättningar för social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet där vi bygger starka och hållbara barn. Vår inriktning kommer vara att utveckla och satsa på utomhuspedagogik på förskolan för att ge våra barn möjlighet till organiserad och planerad undervisning genom lek och aktiviteter utomhus för att skapa kvalitet i utbildningen över hela dagen.

Besöksadress

Druveforsvägen 9, Borås

Tummen up

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Björnflokans förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender