Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dannike förskola

Dannike förskola ligger vägg i vägg med skola och idrottshall. Förskolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område med närhet till härliga naturupplevelser. All mat tillagas i skolans kök. Förskolan har tre avdelningar: Smultronet med barn1–2 år, Hallonet med barn 3–5 år och Björnbäret med barn 4–5 år. Avdelningarna har ett nära samarbete i ljusa fina lokaler.

skogen

Inriktningar

Vi vill lägga grunden till det livslånga lärandet genom att erbjuda en trygg miljö där barnen genom leken får möjlighet att utvecklas. Barnen ska få känna sig trygga och på så sätt få goda förutsättningar för att leka och lära. Vår verksamhet präglas av vårt ständiga arbete med värdegrunden och allas lika värde.

Vi har utvecklat vårt arbete med barns inflytande, där barnen får vara delaktiga i utformningen av verksamheten. Stort fokus ligger på arbete med språk, matematik samt natur och teknik. Förskolan arbetar kontinuerligt med Grön Flagg, vilket är ett temainriktat arbetssätt som fokuserar på hållbar utveckling, där vi lär oss värna om både inom- och utomhusmiljön. Naturen är vikt för oss och den natursköna omgivningen utnyttjas flitigt.

Personal som har tillsvidareanställning hos oss är utbildade förskollärare eller barnskötare. All personal medverkar i förskolans utvecklingsarbete vilket bidrar till engagemang som ger barnen lust att lära och möjlighet att lyckas.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Stomsvägen 1, Dannike

Förskolans avdelningar

Utvecklingsdagar

Hösten 2022: 16 september, 18 november

Våren 2023: 5 januari, 31 mars, 2 juni

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Dannike förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender