Meny

Meny

Hässlegårdens förskola

Hässlegårdens förskola är belägen på Hässleholmen. Den är en mångkulturell förskola som ligger ett stenkast från Fjärdingskolan och Fjärdingsparken. Förskolan ligger i en tegelbyggnad som innehåller sex avdelningar. Förskolan har fyra stora utegårdar. I närområdet finns både mindre grönområden och "storskog", lekplatser och en 4H-gård.

skogen

Förskolan består av sex avdelningar

Pollux/Astra: 1-3 år
Vega/Luna: 1-3 år
Capella/Alsephina: 3-5 år
Sirius: 3-5 år
Stella/Tellus: 3-5 år
Supernova: 3-5 år

Inriktningar

Eftersom förskolan är belägen i ett mångkulturellt område är barnens språkutveckling en viktig del i vår verksamhet. Musik, sång och rörelselekar under ledning från Kulturskolanlänk till annan webbplats är ett exempel på vad barnen erbjuds.

Vi på Hässelgårdens förskola är intresserade av att jobba Reggio Emilia-inspirerat. 2006 började vi en resa mot att bli en förskola med inspiration utifrån Reggio Emilia-filosofin som kommer från norra Italien. Det bygger på en övertygelse om människors möjligheter, respekt för barnet och att man som pedagog är medforskare och erbjuder barnen intressanta och utmanande upplevelser. Därför har vi delat in barnen i olika åldershomogena grupper för att barnen ska kunna uppleva, utforska och lära sig på sin nivå.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Senast ändrad: 2018-11-23 10.59

Ändrad av:

Dela sidan: Hässlegårdens förskola

g q n C