Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hulta Ängars förskola

Hulta ängars förskola är en av flera verksamheter på Hulta ängar. Utanför Hulta ängars gård finns en kulturled och hästhagar. Förskolan gränsar även till Kransmossens friluftsområde.

Förskolan har en fin lummig gård med träd, buskar och fasta lekredskap och föränderliga aktivitetsstationer. Det finns även en mindre gård som är mer anpassad till de yngre barnen.

Inomhusmijön har generösa och luftiga lokaler, lärmiljön är anpassad till barnen och förändras efter intressen och behov. Vi har gemensamt aquarum, digital ateljé och verkstad.

Inriktning

Vi är en Reggio Emilia inspirerad förskola. Genom Hulta ängars värdegrund ser vi barnet som dagens medborgare som har en stark drivkraft att vilja lära, förstå och lära känna världen. På förskolan möter barnet en miljö som väcker lust, är flexibel, tillgänglig och rik på mångfald. Leken är central och barnen ges möjlighet att utforska, ha inflytande och egna lösningar. Miljön uppmuntrar till att beskriva, berätta och definiera.

Om Reggio Emilia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi har ett projektinriktat arbetssätt, som utgår från barnens intressen och Läroplan för förskolan. Vi vuxna ger möjligheter till utforskande, följer och utmanar barnet i lärprocesser. Vi vuxna är närvarande och engagerade, vi lyfter barnens tankar och idéer och synliggör det genom dokumentation. Vi vuxna är lyhörda för barnen, eftersom barn lär i samspel med andra, en växelverkan, barn lär av varandra, av oss och vi lär av dem.

Följ pedagogernas utvecklingsarbete i våra sociala medier.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Sörmarksgatan 207, Borås

Förskolans avdelningar

Hulta ängars förskola består av fem avdelningar. På Våga och Vilja går de yngsta barnen, på Växa och Lära går de äldre barnen. Den sista tiden går barnen på avdelning Utforska

Uvecklingsdagar

Hösten 2022: 19 september, 31 oktober

Våren 2023: 9 januari, 11 april, 12 juni

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Hulta Ängars förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender