Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Hulta Ängars förskola

Hulta Ängars förskola är en del av Hulta Ängar som även består av gymnasiesärskola och korttidsenhet samt övriga enheter tillhörande äldreomsorgen. Hulta Ängar ligger mitt i naturen och gränsar till Kransmossens friluftsområde.

Förskolan har en fin och lummig gård, stora gräsytor med mycket träd och buskar, sandlådor, gungor, klättertorn med mera. Inomhusmiljön är anpassad till barnen med ljusa och luftiga lokaler. Vi har aquarum, atelje och verkstad. Hulta Ängars förskola består av sex avdelningar. Våga, Vilja samt Möta är yngrebarnsavdelningar och Lära, Utforska samt Växa är äldrebarnsavdelningar.

Inriktning

Vårt mål på Hulta Ängars förskola är glada, trygga och lärande barn. För att nå målen i läroplanen innehåller vår verksamhet mycket lek och glädje med meningsfulla aktiviteter där barnen söker kunskap. Omsorg, omtanke och gemenskap grundlägger barnens känsla för allas lika värde. Alla avdelningar arbetar med språk, matematik, IT och kommunikationsteknik.

Förskolan är inspirerad av Reggio Emilia-filosofin. Det bygger på en övertygelse om människors möjligheter, respekt för barnet och att man som pedagog är medforskare och erbjuder barnen intressanta och utmanande upplevelser.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EU-projektet "Det kreativa lärandet"

Vi har fått medel från EU-programmet Erasmus+ under två år för att lära oss mer om Reggio Emilia-filosofin. Vår partnerorganisation är Progettinfanzia Bassa Reggiana och tillsammans driver vi projektet ”Det kreativa lärandet”. Följ pedagogernas utvecklingsarbete i våra sociala medier.

Följ oss i sociala medier!

Hulta ängars förskola finns på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Instagram finns även vår pedagogistalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, avdelningen Mötalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Hulta ängars köklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uvecklingsdagar

Våren 2020: 14 februari, 20 april och 15 juni.


Senast ändrad: 2020-01-07 14.16

Ändrad av:

Dela sidan: Hulta Ängars förskola

g q n C