Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Kärrabackens förskola

Kärrabackens förskola öppnade i november 2017 och består av sex hemvister, Hjärtat, Äventyret och Lugnet för de yngre barnen och Styrkan, Aptiten och Nyfikenheten för de äldre barnen. Förskolan ligger i Brämhult Kärra i direkt anslutning till vacker natur.

Inriktning Hälsa och livsstil

Vi vill att varje barn ska känna glädje, trygghet, respekt, empati och ansvar och dessa kärnvärden utgör grunden i vår verksamhet. Vi erbjuder inspirerande och kreativa lärmiljöer på varje hemvist med tydlig förankring i vår läroplan för att främja utveckling och lärande. Vår verksamhet är organiserad på ett sådant sätt att vi arbetar i mindre grupper större delen av dagen där vi ser mötet med barnen som ett tillfälle till undervisning under lekfulla former.

Med närhet till vacker natur och grönområden har förskolan stora möjligheter att på ett naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra matvanor, gemenskap och god inom- och utomhusmiljö. Vi har ett nära samarbete med våra kockar i Sinnenas kök som erbjuder god och inspirerad mat, lagad från grunden.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsdagar

Våren 2020: 7 januari, 23 mars, 15 juni

Hösten 2020: 26 oktober

Senast ändrad: 2020-09-16 15.39

Ändrad av:

Dela sidan: Kärrabackens förskola

g q n C