Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Kerstinsgårdens förskola

Kerstinsgårdens förskola har tre hemvister. Solstrålen som har barn i åldrarna 1-3 år, Stjärnfallet 3-5 år samt Månskenet 3-5 år. På Kerstinsgården finns även förskoleklass och år 1-3. Förskolans grundorganisation innebär att man arbetar i arbetslag om tre pedagoger.

skogen

Förskolan ligger i Dalsjöfors, 13 km utanför Borås centrum, med närhet till skog och natur. Förskolan har en stor härlig gård gemensamt med skolan. Det finns även en mindre gård i anslutning till 1-3 års avdelningen. I närheten av förskolan finns även lekplatser att promenera till. Förskolans äldre barn har även möjlighet att nyttja badhus och idrottshall.

Inriktning

På Kerstinsgårdens förskola vill vi att alla ska känna sig välkomna och trygga. Dialogen vi för håller en professionell nivå där vi sätter barnet i fokus. Undervisningen utgår ifrån och anpassas efter varje barns behov. Den är variationsrik, lustfylld och utgår från förskolans läroplan. Ledorden för medarbetarna är engagemang och glädje.

Under läsåret 2020/2021 kommer vi att ha värdegrunden med inriktning identitet, jämställdhet och digitalisering som prioriterat område i vår verksamhetsplan.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsdagar

Våren 2021: 26 mars, 14-15 juni

 

Pratbubbla med ett hjärta i, ikon.

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram

Följ vår verksamhet i bilder på: @kerstinsgardensforskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kerstinsgårdens förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol