Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Milstensgårdens förskola

Förskolan är belägen i stadens östra stadsdelar med närhet till skog och mark, Hässlehusets aktivitetshus med bibliotek, 4H-gård och närliggande aktivitetsområde (idrottsplats). Förskolan är byggd i två etage med byggnadsår 2015, vilket speglar lokalernas funktionalitet och utseende. Avdelningen på första plan består av flera mindre rum samt två lite större rum som sammanlänkas med en lång korridor. Övriga avdelningar (plan två) utgörs samtliga av tre mindre rum med tillgång till gemensamt torg. Förskolans avdelningar delar gemensamma lärmiljöer (Ateljén, Naturateljén, Barnens bibliotek).

Förskolan har tre gårdar. En mindre gård anpassad för yngre barn med uteateljé, rutschkana, sandlåda, lekhus, lektåg och kompisgunga. En mellangård med cykelvägar, sandlådor, motorikbana, basketkorg, klätterhus med ruschkana, lekhus, kompisgunga, uteateljé, läskoja, vattenlek och en liten fotbollsplan. En yttre gård med en miljö som är mer vildvuxen. Förutom den traditionella förskolegården finns närheten till skog, Odenlunds 4H-gård, Boda aktivitetsområde och vintertid Boda isbana som avdelningarna regelbundet besöker.

skogen

Vår verksamhetsidé

Milstensgårdens förskola är en litteraturdiplomerad förskola. Detta innebär att vi utgår ifrån sagan, berättandet och samtalet som grund i undervisningen. Med fantasi och kreativitet möter vi barnens nyfikenhet och låter barnens intresse leda innehållet. Vi arbetar medvetet med både den språkligt sociala och fysiska miljön och låter barnens styra riktningen. Vi väljer böcker och läsmetoder på ett medvetet sätt och skapar positiva lässtunder för barnen varje dag. Böcker finns synliga och tillgängliga för barnen och böcker används alltid i temaarbetet. Vi har ett nära samarbete med biblioteket och alla barn besöker bibliotek regelbundet. I hjärtat av verksamheten finns även vårt eget bibliotek – Barnens bibliotek. Vi är även noga med att erbjuda böcker på olika språk, analogt som digitalt.

Vi erbjuder en utbildning där nyfikenhet, upptäckarglädje och barns utforskande ska stödjas, stimuleras och utmanas, och där barns lärande och utveckling är i fokus i undervisningen. Vi är övertygade att alla barn kan och barnen hos oss ska känna tilltro till sin egen förmåga, att de kan, vågar och vill.

Vi lägger stor vikt vid barns sociala samspel och därför är lek och rörelse, ute som inne en viktig del av förskolans vardag och utbildning på Milstensgårdens förskola.

Vår inriktning

Litteratur och språkutveckling.

Vi arbetar för att barnen ska:

  • få ökade kunskaper i språket
  • få ett rikt ordförråd
  • finna glädje och inspiration i böcker
  • känna lust och nyfikenhet inför nya erfarenheter och kunskaper
  • känna tillit sin egen förmåga

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Milstensgatan 3, Borås

Förskolans avdelningar

  • Lilla My, Mumintrollet och Nalle Puh & Tiger har barn upp till 3 år,
  • Slottet Gomorronsol, Lejonhjärta, Pinocchio och Pomperipossa har barn mellan 3-5 år.

Vi har ett eget kök på förskolan. Där lagar våra kockar i så stor utsträckning som möjligt mat från grunden och med ekologiska råvaror. Köket telefon: 033-35 31 90

Utvecklingsdagar

Våren 2024: 15 mars, 17 juni

Tummen up

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram

Häng med bakom kulisserna på Milstensgården @milstensfsk_boras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Milstensgårdens förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender