Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Östermalmsgårdens förskola

Östermalmsgårdens förskola är belägen vid Södra Älvsborgs sjukhus. Förskolan har nära till natur och kulturhuset. Förskolan är inrymd i lokaler som byggdes 2012 och har fyra avdelningar. På Äventyret 1 och 2 går barn mellan 1-3 år. På Äventyret 3 och 4 går de äldre barnen mellan 3-6 år.

skogen

Inriktning

På vår förskola arbetar vi med ett särskilt fokus på anknytning. Vi vill att barnen och deras vårdnadshavare ska trivas och känna sig trygga på vår förskola. Vi jobbar med utveckling och lärande, barns inflytande och allas lika värde.

Grön Flagg

Alla förskolor i Borås Stad arbetar med Grön Flagg, ett temainriktat arbetsätt med delområden. Grön Flagg drivs av Håll Sverige rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Grön Flagg är både ett verktyg och certifiering för att arbeta med hållbar utveckling. Nuvarande tema är Hav och Vatten.

Utelek

Vi är ute varje dag i alla väder! Vi har två utegårdar, en för de yngre och en för de äldre barnen. Där vi tar med den pedagogiska verksamheten ut. Vi leker lekar, gör experiment, upptäcker och skapar tillsammans. Det finns möjlighet för oss att gå till närliggande skog, lekplatser och kulturhus.

Trivsel genom delaktighet och inflytande

Vi vill att vårdnadshavare och barn ska trivas och känna sig trygga hos oss. Vårdnadshavare ska känna sig delaktiga och ha inflytande i verksamheten. Vi har föräldramöte och utvecklingssamtal en gång per år. Vi har även ett föräldraråd som tillsammans med pedagoger och förskolechef arbetar för att utveckla verksamheten.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppet hus

Öppet hus är inställt tillsvidare

Vi har öppet hus för vårdnadshavare som söker förskoleplats: 28 september och 23 november 2020 kl.10 Anmälan görs till helena.e.engstrom@boras.se. Välkommen!

Studiedagar

Våren 2020: 17 februari, 16 juni

Senast ändrad: 2020-07-01 13.27

Ändrad av:

Dela sidan: Östermalmsgårdens förskola

g q n C