Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Sjögårdens förskola

Sjögårdens förskola ligger i Sjömarken, med närhet till skog, sjö och natur. Förskolan ligger i en paviljong som innehåller avdelningarna Gäddan för barn 1-2 år, Mörten och Aborren för barn 2-4 år och Braxen för våra 5-åringar.

Vi vill att barn och föräldrar ska trivas och känna sig trygga hos oss och strävar efter en förtroendefull kontakt. Föräldrarna ska känna sig delaktiga och ha inflytande i vår verksamhet och sitt barns vistelse hos oss. Varje höst har vi föräldramöte och två gånger per år erbjuder vi ett utvecklingssamtal. Förskolan har ett föräldraråd där föräldrar,  personal och förskolechef  arbetar tillsammans för att utveckla verksamheten.

Leken är grunden i vår pedagogiska verksamhet

Leken är grunden i vår pedagogiska verksamhet och vi vill att den ska vara rolig, trygg och lärorik. Det är i leken som barnen får möjlighet att pröva, öva och våga för att till slut känna att de kan.

Vi arbetar med bild och form, kreativitet och natur. Barnens tankar och idéer samt leken skapar en grund för att utveckla det lustfyllda lärandet.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsdagar

Hösten 2021: 24 september, 29 november

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Sjögårdens förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol