Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Svanungens förskola

Välkommen till Svanungens förskola! Vår förskola ligger i en flygel intill Svaneholmskolan. Vi har en härlig gård och har nära till grönska och skog. Vi arbetar mot Borås Stads vision "Lust att lära - möjlighet att lyckas".

Svanungens förskola har fyra avdelningar vars undervisning bildar en helhet av omsorg, utveckling och lärande.

  • Lönneberga 1-2 år
  • Katthult Blå 2-5 år
  • Katthult Grön 2-5 år
  • Vimmerby 5-6 år

Tillsammans arbetar vi för en rolig, trygg och lärorik verksamhet för alla barn. Barnet kommer alltid i första hand hos den engagerade och välutbildade personalen, och vi värdesätter starka relationer med alla barn och vårdnadshavare.

Vår vision på Svanungens förskola är att skapa en utbildning där alla barn ges möjlighet att känna tillit till sin egen förmåga samt lust, glädje till lärande och möjlighet att utvecklas i ett livslångt lärande.

Svanungens förskola arbetar aktivt med BFL, vilket står för Bedömning för lärande. Detta begrepp innebär att pedagogerna arbetar aktivt med läroplanen för förskolan och dess innehåll, och att forma undervisningen utifrån varje barns behov. Genom BFL kan pedagogerna se hur vi kan skapa en bättre pedagogisk verksamhet samt bli bättre i sin yrkesroll.

Svanungens förskola har certifiering inom Grön Flagg vilket innebär ett aktivt handlande och en medvetenhet om hållbar utveckling. Vi är även certifierade i Trygg och säker förskola.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsdagar

Våren 2020: 7 januari, 9 mars och 15 juni


Senast ändrad: 2020-07-01 11.48

Ändrad av:

Dela sidan: Svanungens förskola

g q n C