Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Tokarpsbergs förskola

Tokarpsbergs förskola är en centralt belägen förskola vid Bergdalsskolan med närhet till både Borås kulturhus, stadsbibliotek, lekplatser och skog. Vi har en fin naturtomt med stora lekytor i kuperad terräng. Här finns grillplats, egen bäck, fina pulkabackar på vintern och många andra roliga ställen som inbjuder till fantasifull lek.

Inriktning

Vi arbetar för att skapa bra förutsättningar hos alla barn för ett livslångt lärande och vår vision är Lust att lära – Möjlighet att lyckas. Vi fokuserar på barnens trygghet, utbildning samt inflytande genom att skapa en vardag där barnens behov, tankar och idéer tillgodoses. På vår förskola möter barn vuxna som ser varje barns möjligheter och som engagerar sig i samspelet med både det enskilda barnet och barngruppen.

Trivsel genom delaktighet och inflytande

Vi vill att vårdnadshavare och barn ska trivas och känna sig trygga hos oss. Vårdnadshavare ska känna sig delaktiga och ha inflytande i verksamheten. Vi har föräldramöte och utvecklingssamtal en gång per år. Vi har även ett föräldraråd som tillsammans med pedagoger och förskolechef arbetar för att utveckla verksamheten.

Förskolan har egen kock som tillagar all mat från grunden. Maten är väl anpassad för barns behov.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Lindebergsgatan 5, Borås

Förskolans avdelningar

På Nyckelpigan och Myran går barn mellan 1-3 år och på Trollsländan, Humlan och Fjärilen går de äldre barnen mellan 3-6 år. Lokalerna är rymliga, ljusa och ändamålsenliga.

Utvecklingsdagar

Våren 2024: 12 april, 18 april

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Tokarpsbergs förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender