Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Torgets förskola

Torgets förskola ligger centralt på Hulta, med närhet till natur, skolor och bibliotek. Torgets förskola består av sju avdelningar.

Sju avdelningar

Akvarellen: 1-åringar                                                                                                                                                     Upptäcka: 2-åringar 
Uppfinna: 2 åringar
Forska: 3-åringar
Utforska: 3 åringar
Möjligheten: 4-åringar                                                                                                                                                      Paletten: 5-åringar


Avdelningarna är pedagogiska miljöer som är anpassade för olika åldrar. I takt med att barnen blir äldre, byter barnen och deras pedagoger avdelning. På det sättet utmanas barnen med lek- och lärmaterial som är anpassade för deras utveckling.

Inriktning

Torgets förskola utgår från Reggio Emilias filosofi där barnet ses som kompetent och bär på sin egen förmåga. Som pedagog är man medforskande.

Torget är en naturlig mötesplats på förskolan. Här möts barn från olika kulturer och åldrar och utbyter erfarenheter. Precis som torget är händelsernas centrum i staden så är torget på förskolan ett ställe där upptäckandet och utforskandet är hörnstenar i verksamheten.

På torget finns stationer med olika teman där barnen erbjuds en stimulerande miljö med variation. Stationerna kan utgå från teman som natur, litteratur, bygg och konstruktion samt skapande. Detta för att utveckla och stimulera barns kreativa utveckling.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ oss på Instagram!

Vi finns på @torgets_forskola_erasmuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsdagar:

Våren 2020: 7 januari, 6 april, 15 juni
Hösten 2020: 17 augusti, 26 oktober

Senast ändrad: 2020-01-08 11.33

Ändrad av:

Dela sidan: Torgets förskola

g q n C