Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Torgets förskola

Torgets förskola ligger centralt vid Hulta Torg, med närhet till natur, skolor, lekplatser och bibliotek. Förskolan är nyrenoverad, med stora och ljusa lokaler och en spännande utemiljö.

Inriktning

På Torgets förskola vill vi skapa förutsättningar för en trygg, givande och glädjefylld vardag. Genom lek och skapande verksamhet får samtliga barn möjlighet att delta i både utmanande och nya, samt trygga och bekanta lärande aktiviteter varje dag. Pedagogerna tar ansvar för att finnas närvarande och delaktiga i barnens upplevelser för att på så vis stötta, vägleda och utmana alla barn.

Barnen möter tillåtande pedagoger på Torget, som utmanar dem i deras tankar genom öppna frågor och genuint intresse, samt ser deras kompetens i alla situationer. Barnen får möjlighet att själva utforska och prova teorier i sin omvärld, med stöd av pedagoger som följer deras intressen och tar ansvar för att tillsammans med barnet söka svar.

Inomhus erbjuds barnen en stimulerande miljö med variation inom skapande, bygg och konstruktion, rollek och experimenterande.

På vår förskola möts barn och vuxna från olika kulturer och åldrar och utbyter erfarenheter. Vi leker och lär tillsammans!

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Hulta Torg 4, Borås

Förskolans avdelningar

1-3 år

3-5 år

Utvecklingsdagar:

Hösten 2022: 23 september, 31 oktober

Våren 2023: 9 januari

Tummen up

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Torgets förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender