Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Trandaredsgårdens förskola

Trandaredsgårdens förskola ligger centralt på Trandared med närhet till bibliotek, skola, natur och friluftsområden. Vår målsättning är att utifrån läroplanen skapa en trygg, rolig och lärorik vistelse för alla barn här hos oss. Tillsammans med vårdnadshavare vill vi skapa en miljö där alla barn får möjlighet att lära utifrån sina förutsättningar och utvecklas till harmoniska, nyfikna och empatiska individer.

skogen

Inriktningar

Förskolan har en rymlig gård där barnen har stora möjligheter till att öva sina motoriska färdigheter och vi är ute varje dag. Här finns stora gräsytor, bärbuskar, fruktträd, klätterställning, motorikbana och ibland går vi till
skogen eller besöker närliggande lekplats.

Vi har ett mottagningskök som serverar god mat från Kransmossens förskola.

Vi arbetar för att utveckla en litteraturprofil på Trandaredsgården och varje läsår väljs en gemensam bok att arbeta utifrån. Med sagans hjälp skapar förskolan ett gemensamt fokus där vi fångar in läroplanens mål, vilket främjar barnens läs- och språkutveckling och ger en bättre grund för en god läsutveckling.

Förskolan använder litteraturens möjligheter i det dagliga arbetet och ger barnen positiva upplevelser av böcker och läsning. Vi samarbetar även aktivt med biblioteket.

Vi nyttjar Borås Stads kulturutbud och närliggande miljöer.​

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsdagar

Våren 2020: 22 juni
Hösten 2020: 17-18 augusti

Senast ändrad: 2020-02-04 10.16

Ändrad av:

Dela sidan: Trandaredsgårdens förskola

g q n C