Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Trollevi förskola

Trollevi har fyra avdelningar vid Hovalidsvägen 5. Två avdelningar för de yngre barnen, Rosen och Syrenen, 1–4 år och två avdelningar för de äldre barnen, Violen och Solrosen, 3–5 år. På lilla Trollevi vid Rosenvägen 6, finns avdelningarna Blåsippan för barn 1–3 år och Vitsippan för barn 3–5 år.

Inriktning

Vi strävar efter att ha en verksamhet som är rolig, trygg och lärorik. En pedago­gisk verksamhet där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet och där leken utgör grunden till barnens livslånga lärande, som börjar i förskolan. Vi har ett tematiskt arbetssätt där vi får in matematik, språk, natur/teknik och utgår ifrån läroplanen för förskolan. Under 2021-2023 kommer vi arbeta extra med värdegrund och leken.

Hos oss vill vi att alla ska känna sig trygga, respekterade och lyssnade på. Barnen får möjlighet att förundras och utveckla sin förmåga att utforska, kommunicera och reflektera. Vi arbetar med barns inflytande och deras möjlighet att påverka sin vardag.

På Trollevi arbetar vi utifrån barnens kompetenser vilket innebär:

 • att vi är positiva och säger ja istället för nej.
 • att vi erbjuder en annan möjlighet eller vi visar intresse och nyfikenhet på vad barnet vill.
 • att vi tar steget, vi gör! Modet att prova nya saker, möta nya upplevelser och utmaningar är ett ständigt pågående arbete hos oss.
 • att vi uppmuntrar och stöttar. Vi är medupptäckare, medlekare, delaktiga och engage­rade pedagoger. Barnen ska känna tillit till sig själva, känna sig stolta över den de är och våga vara sig själva. Vi låter barnen testa och ger dem möjlighet att växa av att kunna göra saker själva. Hos oss får barnen möjlighet att lyckas!

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Hovalidsvägen 5, Sparsör

Förskolans avdelningar

Utvecklingsdagar

Hösten 2022 (preliminära dagar): 29-30 augusti, 17 oktober

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Trollevi förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender