Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Virvelvindens förskola

Virvelvindens förskola är beläget på Tullen i Borås med utsikt över stad och skog. Förskolan har sex avdelningar: Solkatten, Solkatten 2, Snöflingan, Vattenpussen, Regnbågen och Nattviolen.

Virvelvindens förskola

Inriktning

Vi arbetar för att förskolan ska vara trygg, lustfylld och lärorik. Det ska vara en plats där varje barn blir bemött utifrån sina behov och förutsättningar och där barnen har ett inflytande över verksamhetens innehåll. Vi bedriver undervisning enligt Läroplanen för alla barn. Undervisningen utgår från ett lustfyllt lärande.

Vi på Virvelvindens förskola ser föräldrar som viktiga samarbetspartners.

På Virvelvinden finns avdelningarna:

  • Regnbågen: yngre barn
  • Snöflingan: yngre barn
  • Solkatten: äldre barn
  • Solkatten 2: äldre barn
  • Vattenpussen: yngre barn
  • Nattviolen: dygnet runt-avdelning

Dygnet runt

Avdelningen Nattviolen är en dygnet runt-avdelning som är öppen på obekväma tider och där barnen kan övernatta. Verksamheten finns till för barn vars föräldrar behöver barnomsorg på dagar, kvällar, nätter och helger. Barngruppen består av barn i åldrarna sex månader till 12 år. Vi lägger stor vikt i att få en samlad barngrupp där alla känner trygghet och samhörighet oavsett ålder. Gruppgemenskapen är viktig eftersom barnen kommer oregelbundet och barngruppens storlek varierar.

Dagtid bedriver vi på Nattviolen, precis som på övriga avdelningar, undervisning enligt läroplanen för alla barn. Undervisningen utgår från ett lustfyllt lärande. På kvällar och helger ligger större fokus för det pedagogiska arbetet på trygghet, glädje och tillitsfulla relationer.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsdagar

Hösten 2021: 16 augusti, 1 november

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Virvelvindens förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol