Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Cykelgaraget vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor om cykelgaraget.

Garaget

Var ligger garaget?

Garaget ligger vid Resecentrum i Borås, på Stationsgatan 16.

Hur fungerar in- och utpassage till garaget?

För att kunna komma in i garaget så måste du teckna ett abonnemang. Det gör du på triply.se/boras där finns ytterligare information om hur du går vidare. Ditt passerkort ger dig tillgång till garaget. Ett giltigt passerkort kan vara ditt betalkort, resekort, gymkort m.fl.

Var vänder jag mig med frågor eller om någonting inte fungerar?

För frågor angående tillträde, ditt abonnemang eller din betalning, hör av dig till support@triply.se.

För övriga frågor angående cykelgaraget, vänd dig till Tekniska förvaltningen.

Observera att Borås Stad inte kan garantera tillgång till Cykelgaraget dygnet runt vid händelser som Borås Stad inte kan påverka, till exempel strömavbrott eller olika vädersituationer såsom åska.

Medlemskap i cykelgaraget

Vad är ett låst cykelgarage och hur fungerar det?

Borås Stad tillhandahåller låst cykelparkering i garage som kan användas året om, dygnet runt. För att kunna nyttja tjänsten behövs en registrering och anmälan på triply.se/boras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I och med att ni registrerat er har ni ingått ett avtal med Borås Stad.

Vad kostar det att använda tjänsten?

Det kostar 80 kr för 30 dagar. Var sjätte månad är gratis, vilket innebär att kostnaden för ett år är 800 kr. Du måste aktivt avsluta ditt medlemskap minst två dagar innan dina nuvarande 30 dagar löper ut, gör du inte det förlängs det automatiskt med 30 dagar.

Hur blir jag medlem?

Logga in på triply.se/boras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., klicka på knappen "Pröva på" och följ instruktionerna. Du behöver Bank-ID samt ett giltigt bankkort till hands. För att aktivera ditt passerkort behöver du stå vid kortläsaren vid aktuellt garage. Som passerkort kan du använda ett flertal kort, bland annat ditt Västtrafikkort eller bankkort med ”kontaktlös” symbol på.

Hur länge får jag parkera min cykel?

Du får parkera din cykel i garaget så länge du vill när du är medlem. Du kan närsomhelst hämta ut den och ställa tillbaka den.

Hur loggar jag in?

Som medlem klickar du på logga in-knappen högst upp till höger på sajten. Saknar du lösenord klickar du på knappen logga in och klickar sedan på länken begär nytt lösenord.

Hur används mina användaruppgifter?

I enlighet med GDPR och enligt de användarvillkor du godkänner.

Förvaringsskåp

Vad innebär tjänsten förvaringsskåp och hur fungerar det?

Borås Stad tillhandahåller personliga förvaringsskåp som finns i det låsta cykelgaraget. För att kunna nyttja tjänsten loggar du in på ditt konto på triply.se/boras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och lägger där till tjänsten genom att klicka på ”Köp till skåp”. Användaren får information om tilldelat skåp och för att låsa upp skåpet används samma passerkort som vid inpassage till Cykelgaraget.

Vad kostar det att använda tjänsten?

Det kostar 20 kr för 30 dagar. Du måste aktivt avsluta tjänsten förvaringsskåp minst två dagar innan dina nuvarande 30 dagar löper ut, gör du inte det förlängs det automatiskt med 30 dagar.

Övrig information och problem

Vad händer om min cykel blir stulen från garaget?

Borås Stad ansvarar inte för skador på cykel eller dess tillbehör, förlust av cykel eller andra personliga tillhörigheter som förvaras i cykelgaraget. Cykelgaraget har videoövervakning.

Vad händer om jag glömmer att hämta ut min cykel efter att jag avslutat mitt medlemskap?

Om du avslutat ditt abonnemang ska du senast vid abonnemangsperiodens utgång avlägsna cykel ur garaget. Cykel som finns kvar efter att abonnemanget löpt ut får omhändertas av Borås Stad. Efter uppvisande av identitetshandling och nyckel till cykellås lämnas cykeln ut. Användare är inte berättigad till ersättning för eventuella skador som har samband med cykels avlägsnande eller förvaring. Om cykel inte har efterfrågats av användare inom tre (3) månader efter abonnemangsperiodens utgång anses cykeln övergiven.

Jag vill byta passerkort, hur gör jag?

Gå till garaget och logga in på triply.se/boras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hantera ditt abonnemang. Gå in på din profil och klicka på byt kort för att ändra kortnummer kopplat till abonnemanget. Du kommer behöva hålla ditt kort mot kortläsaren. Det går till på ungefär samma sätt som när du blir medlem.

Vad händer om jag tappar bort mitt passerkort?

Anmäl snarast till support@triply.se.

Det fungerar inte att registrera betalkortet via webben / nekad betalning

Om det finns saldo på kontot är det vanligaste skälet till nekad betalning är att kortet inte är upplåst för internet-handel (detta går oftast bra att fixa via internetbanken). Vad du kan göra: 1. Pröva att betala med ett annat kort (om du har möjlighet till det) 2. Om kortet ej är öppet för e-handel, öppna det för all e-handel, kan göras på bankens webb eller app. För närvarande är kortbetalning det enda sättet att betala, men vi överväger andra alternativ, såsom faktura eller Swish.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Cykelgaraget vanliga frågor och svar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg som ligger på marken Publicerad

  Vår öppna mottagning kommer till dig igen

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? Nu kommer våra bygglovhandläggare, adminis...
 • Porträttbild av Anna Säfsten. Foto: Kennet Öhlund.  Publicerad

  Anna Säfsten är ny chef på Miljöförvaltningen

  Hon återvänder till Borås Stad och Miljöförvaltningen efter sju år. Anna Säfsten är ny förvaltningschef, och gläds åt att återknyta kontakter med människor hon ...
 • Översiktsbild från hackaton. Personer som sitter vid bord i en stor sal Publicerad

  Hackathon för hållbart byggande

  Vad innebär det att bygga ett hållbart samhälle? Det är en av frågorna som ställdes i samband med gårdagens ”Hackathon för hållbart byggande” som ägde rum hos N...
Ikon: Kalender

Kalender