Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Teknikhjälp

Vi i Borås Stad vill möta dig som är seniorer för att synliggöra möjligheter och skapa nyfikenhet kring digitalisering och teknik. 

Vilken senior är du? Är du den som tycker det där med teknik är lite bökigt eller tycker du det är spännande och roligt? Oavsett vilket alternativ du känner igen dig i, så är du viktig för oss!

Digitalt stöd

Digitalt stöd innebär att du får praktisk vägledning i olika tjänster och användningsområden för digital teknik. Det kan till exempel vara att göra inköp online eller att hålla sociala kontakter med hjälp av digital teknik. Du får baskunskap om, och introduktion i digitaliseringens möjligheter, utformat efter dina behov och förutsättningar.

Digitalt stöd erbjuds till boråsare som har fyllt 75 år.

Läs mer om digitalt stöd.

Lån av surfplatta

Från och med hösten 2021 erbjuds boråsare som har fyllt 75 år att låna en surfplatta.

Det kostar ingenting att låna surfplattan. Om du tappar bort den eller om den går sönder kan det tillkomma en kostnad. Du får låna surfplattan i tre år, därefter finns det möjlighet att köpa ut den till ett restvärde.

Med surfplattan kan du till exempel möta andra i videosamtal, göra inköp online, läsa nyheter, se på film eller lyssna på musik.

Läs mer om lån av surfplatta

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Teknikhjälp

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol