Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Till dig som vill bli coach

Alla ungdomar har olika förutsättningar för att förbereda sig för sitt kommande vuxenliv, och vissa har större utmaningar än andra. Det kan handla om att inte ha något kontaktnät utanför släkt och skola, att sakna förebilder eller vara omedveten om vilka möjligheter som finns.

Som coach i CUE så har du en unik möjlighet att dela med dig av din erfarenhet, kunskap och nätverk till ungdomar i gymnasieålder.

Varför ska jag bli coach?

 • Du får glädjen att ta del av ungdomars tankar och idéer.
 • Du ger en ungdom möjligheten att utveckla sina tankar och förmågor.
 • Du kan vara den förebild du själv hade eller saknade som ung och stötta en ungdom till att hitta sin egen framtida väg.
 • Du får nya perspektiv och en inblick i hur det är att vara ung idag.
 • Du får dela med dig av dina erfarenheter, kunskaper och ditt nätverk till en ungdom som därmed får insikt om vilka möjligheter som finns.

Din insats som coach

 • Uppdraget är idéellt.
 • Du träffar din ungdom en gång i månaden.
 • Målsättningen är att det ska vara samma coach-ungdom i sex till tolv månader.

Vad händer när jag har anmält intresse?

 1. Du blir kontaktad av vår projektledare för ett samtal om rollen som coach. Ni kommer också att prata om upplägg och förväntningar, och du kan ställa alla dina frågor. Vår projektledare kommer också vilja träffa dig vid ett fysiskt möte.
 2. Vi gör en bakgrundskontroll.
 3. Om du sedan bestämmer dig för att du vill bidra med din tid och kunskap som coach kommer vi att matcha dig mot en ungdom.
 4. Vid det första matchningsmötet träffas du, ungdomen och vår projektledare. Ungdomen kommer att vara informerad om upplägg och förväntningar innan mötet.
 5. Du sköter sedan din roll som coach självständigt under sex-tolv månader, men du kan såklart höra av dig till vår projektledare om det skulle uppstå några frågor.
 6. Efter att du har haft tre samtal med ungdomen genomförs ett uppföljningsmöte med projektledaren, både enskilt och tillsammans.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Till dig som vill bli coach

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender