Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Idrottsutbildningar NIU/LIU

I Borås Stad kan du på vissa program kombinera dina gymnasiestudier med din idrottssatsning (NIU/LIU). Du söker till ett gymnasieprogram som vanligt, var dock noga med att informera dig om att det program du väljer går att kombinera med NIU/LIU. Dessutom gör du en ansökan till idrottsutbildningen separat, enligt datum och i tid, olika för varje idrott. Ansökan till din idrott sker oftast under hösten. Det är viktigt att du har koll på dina ansökningstider.

All information du behöver om hur ansökan går till hittar du på borasgymnasier.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad innebär NIU och LIU?

NIU – Nationell idrottsutbildning är för dig som satsar mot en professionell karriär inom din idrott. Du kommer att ha tre morgonträningar varje vecka. 400 poäng i din kursplan är kopplade till ditt idrottsutövande.

LIU – Lokal idrottsutbildning är för dig som satsar på din idrott i ett mera lokalt perspektiv. Du kommer att ha en eller två morgonträningar varje vecka. 200 poäng i sin kursplan är kopplade till ditt idrottsutövande.

Vilka program går att kombinera med NIU/LIU?

Vilka program som är möjliga att kombinera med din idrottssatsning hittar du på borasgymnasier.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Idrottsutbildningar NIU/LIU

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender