Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kurslitteratur

Till varje kurs behövs det böcker och annat skolmaterial. Här har vi samlat det som gäller för de kurser och utbildningar vi har nu.

Vissa böcker kan du låna för hela kursen, andra endast för en kort tid och ytterligare några måste du köpa för de finns inte i våra bibliotek. Prata gärna med våra bibliotekarier vad som gäller för de böcker du söker.
Se även självservice längst ner på sidan.

Vill du köpa/sälja begagnad kurslitteratur kan du bli medlem i vår Facebook-grupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Böcker i bokhylla

Teoretiska kurser

De kursböcker som vi använder i våra teoretiska kurser kan lånas på biblioteket om du är under 20 år. Övriga elever måste själva köpa sin kurslitteratur från en bokhandel. Lista på aktuell kurslitteratur hittar du under självservice.

Tänk på. Bara du som är född år 2001 eller senare och som dessutom studerar på heltid får låna läroböcker (kurslitteratur) på gymnasial nivå.

Yrkesutbildningar

Besked om kurslitteratur för yrkesutbildningar lämnas av din lärare vid kursstart. Du som studerar en utbildning som ges av en extern kursarrangör får veta mer om des kurser och kurslitteratur om du kontakter dem.

Grundläggande nivå

Besked om kurslitteratur för studier på grundläggande nivå lämnas av din lärare vid kursstart. Om du läser på grundläggande nivå kan du låna all din kurslitteratur på biblioteket.

Bibliotekets resurser

De flesta böcker och annat kursmaterial som används i våra kurser på grundläggande vuxenutbildning finns att låna eller läsa på våra bibliotek. Dessa bibliotek hittar du både på Fabriksgatan 12 och på Almås-skolan.
Om du har lånekort hos oss kan du även använda det för att låna på stadsbiblioteket eller någon av kommunens biblioteksfilialer. Allt du som lånar i kommunen kan lämna tillbaka hos oss.

Lyckas bättre med dina studier

Det kan vara svårt att komma igång med studierna om man inte gått i skolan på länge. Vårt Studiehäfte hjälper dig att komma igång. Se självservice.

Externa kursarrangörer

Flera av våra utbildningar genomförs av externa aktörer som Hermods eller Astar. För att få veta vilken kurslitteratur som gäller vi deras kurser ber vi dig att ta kontakt direkt med dem.

Samarbete med andra utbildningsföretag

Vuxenutbildningen samarbetar med flera utbildningsföretag. Ofta är det dem du ska vända dig till om du har frågor rörande din undervisning hos dem.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kurslitteratur

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender