Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Samverkan och projekt

Vi samverkar och samarbetar med andra för att bli bättre en vuxenutbildning och kunna ge dig en bättre undervisning. Det kan vara tillfälliga projekt eller mer organiserat över tid. Vårt största samarbete är gymnasial yrkesutbildningen som vi har tillsammans med de andra sju kommunerna i Boråsregionen. Det kallar vi Boråsregionens vuxenutbildning, Brvux. Det samarbetet har fått en egen hemsida som du kan läsa om du följer den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På den här sidan presenterar vi de andra projekten och samarbetena vi har.

Därför samverkar vi med andra

För att bli bättre måste även vi lära oss mer. Det gör vi bland annat genom att samverka med andra skolor och institutioner för att se hur de arbetar. När vi väljer att vara med i en samverkan (projekt) så ser vi först om det passar in i vår utvecklingsplan som beskriver vilka behov vi ser de kommande åren och hur vi bäst ska nå dem.

Ett projekt och en samverkan måste ha ett syfte och det måste passa in i vår ordinarie verksamhet.

Vår samverkan idag

Vi samarbetar med våra grannkommuner inom yrkesgymnasial utbildning i Brvux (Boråsregionens vuxenutbildning) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med vuxenutbildare runt om i Västra Götalandsregionen (Westum), med Yrkeshögskolor i Västsverige och med vuxenutbildningar i Norden och inom hela Europa. Dessa samarbeten har pågått i flera år och är nu en del av vår verksamhet eftersom det har förbättrat vår skola.

Vi har även tillfälliga projekt som pågår över ett eller några få år. Hit hör Yopeva, Vi-projektet, Från KAA till VUX, utvärderingar av fjärr- och distansundervisning, digitaliseringsplanen, tillgängliggörandet av utbildningar digitalt (via Campus Westum), Lärcentrum, Digiwestum, studiespår för nyinvandrare, Kompetensslussen 1&2, Textilhubben, DUA, Koppling West, Erasmus+ (mobilitet), Kompetensrådet och Män i hälsa.

I menyn hittar du mer information om några av våra pågående och nyss avslutade projekt.

En attraktiv arbetsgivare

För oss är det viktigt alla i vår personal, både pedagoger och andra, ska få möjlighet att utveckla sig och sin kompetens.

Har du frågor om våra projekt?

Prata med vår internationelle koordinator Martin Dahl.
E-post: martin.d.dahl@boras.se
Telefon: 0734-32 82 10

Elever förenar sin händer
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Samverkan och projekt

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender