Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Justering av protokoll

Justering av protokollet från varje sammanträde med Kommunfullmäktige sker vid ett särskilt justeringssammanträde. Även detta sammanträde är offentligt - allmänheten kan vara med och på detta sätt få insyn i fullmäktiges beslut.

Justeringen sker i något av Stadshusets sammanträdesrum. Vid sammanträdet läser sekreteraren högt ur protokollet. Ordföranden och de valda justerarna kan då framföra synpunkter på texten, och försäkra sig om att den motsvarar det som skedde på fullmäktiges sammanträde.

Justeringen sker normalt cirka en vecka efter fullmäktiges sammanträde. Exakt dag som protokollet justeras tillkännager Kommunfullmäktiges ordförande i början av varje sammanträde under punkten "Val av justerande ledamöter".

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Justering av protokoll

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
 • Ungdomar på en trappa

  Kommunstyrelsen får besök av Nordic Ice Breakers

  Publicerad

  Nio ungdomar från Borås åkte till Mikkeli i Södra Savolax för att träffa andra unga från våra nordiska grannländer i somras. Nu besöker de Kommunstyrelsens samm...
 • Plastband från kretsloppet

  Avstängda gator under Kretsloppet

  Publicerad

  Under Kretsloppet den 17 september kommer gator vara avstängda för trafik. Det kan vara bra att veta om du tänkt ge dig ut och åka.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender