Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Avgifter och betalning

Kommunfullmäktige beslutar om hur färdtjänstens egenavgifter ska beräknas.

Egenavgifter för färdtjänst 2021

Avgifter gäller från och med 1 januari 2021

Egenavgifter för färdtjänst 2020

Zoner


Egenavgift vuxen

Egenavgift Ungdom

Högkostnadsgräns vuxen

Högkostnadsgräns ungdom

Inom Borås Stad

41

31

695

520

10 km utanför kommungräns

82

62

1390

1040

Landvetter flygplats

123

93

-

-

Fakturering

Du får faktura skickad till dig en gång per månad. Fakturan gäller dina egenavgifter för föregående månads resor. Kostnad för medresenär och djur kommer på din färdtjänstfaktura.

Av miljöskäl skickar vi inte med någon specifikation av dina resor. För att få en sammanställning på månadens resor kan du kontakta färdtjänstenheten.

Faktura på autogiro

Vill du få dina fakturakostnader på autogiro istället för att få en faktura varje månad? I så fall kan du anmäla till Borås Stad att du vill koppla din faktura till autogiro. Anmälan gör du via länken nedan. Om du istället vill ha blanketten hemskickad till dig så kan du kontakta oss på färdtjänstenheten.

Högkostnadsgräns

Det finns en högkostnadsgräns som gör att du per månad aldrig betalar mer än motsvarande avgift för ett månadskort i kollektivtrafiken. Detta gäller för resor som görs inom kommunen. Egenavgift för enstaka resor som du gör utanför kommungränsen läggs på utöver detta. Avgift för medresenär och djur räknas inte in i högkostnadsgränsen.

Om du planerar att göra flera resor utanför kommungränsen under en månad kan du höja din högkostnadsgräns och även få dessa resor medräknade inom gränsen, kontakta din handläggare via Tekniska förvaltningens växel för att höja din högkostnadsgräns.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avgifter och betalning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol