Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Informationssamtal innan eventuell tvist

Från och med den 1 mars 2022 är det krav på att föräldrar ska ha deltagit i ett informationssamtal innan de inleder en tvist i domstol om vårdnad, boende och umgänge. Familjerätten ansvarar för samtalet, som är kostnadsfritt.

Syftet med informationssamtalet

Informationssamtalet syftar till att ni ska få information för att kunna hitta den lösning som är bäst för barnet/barnen i fråga om vårdnad, boende och umgänge. Ni får även information om vilka konsekvenser en domstolsprocess kan få för barnet/barnen och möjligheten till samförståndslösningar.

Ni har rätt att få ett informationssamtal inom fyra veckor från att ni har begärt det hos familjerätten.

Familjerätten erbjuder i första hand ett gemensamt informationssamtal för föräldrarna. Om det finns särskilda skäl kan enskilda tider bokas.

Ett intyg efter samtalet

Efter samtalet får ni ett samtalsintyg som bekräftar deltagandet. Intyget ska tillsammans med en ansökan om stämning (om vårdnad, boende och umgänge) skickas till domstol.

Boka tid för informationssamtal

Har du frågor eller vill du boka tid för ett informationssamtal? Kontakta familjerätten eller boka tid direkt via vår e-tjänst Länk till annan webbplats..

Familjerätten i Borås Stad ansvarar för informationssamtalen för föräldrar till barn som är folkbokförda i Borås Stad, Herrljunga kommun, Svenljunga kommun och Bollebygd kommun.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Informationssamtal innan eventuell tvist

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender