Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Allmän information

Här hittar du information om våra biljettpriser, kontaktuppgifter, tillgänglighet med mera.

Information angående Coronaviruset och Röda Kvarn

I nuläget och tills vidare har Röda Kvarn öppet som planerat. Vi är en kommunal biograf och följer de riktlinjer som gäller för Borås Stads verksamheter.

Från 2020-03-29 har regeringen begränsat antalet personer som får vistas tillsammans i offentliga miljöer till max 50 personer, och vi kommer således anpassa antal platser som går att köpa biljett till i enlighet med detta. 2020-10-08 beslutades om förlängning av denna begränsning tills vidare.

Beslut om eventuell stängning tas inte av Röda Kvarn själva utan på Förvaltnings-/Kommun-/eller Regeringsnivå. Värt att veta är även att vi har en stor och rymlig salong med gott om plats att sprida ut sig på vid den låga publik-tillströmning som råder för tillfället. Med det sagt skall självklart du med sjukdomssymptom stanna hemma - varmt välkommen tillbaka när du är frisk!

Här kan du läsa om vad som gäller för skolbio avseende Corona-viruset.

Entré/Biobiljetter

Det går alltid att köpa din biljett i Röda Kvarns biljettkassa, som öppnar 30 minuter innan varje föreställning, med reservation för att vissa föreställningar kan vara slutsålda genom förköp. Vi tar både kontanter och kort.

Du kan även förköpa biljetter till våra föreställningar på nätet. Klicka på respektive film/föreställning på vår hemsida så finns länk för biljettköp (du kan även gå in direkt på www.bio.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och söka upp föreställningen där). Observera att vi i nuläget endast erbjuder förköp av biljett och ej bokning, och än så länge med onumrerade platser, eftersom vi inte har resurser att hantera den servicen i nuläget.

Har du inte fått din förköpta biljett med streckkod? Kolla spam/skräpkorgen. I annat fall, ta med bokningsuppgift (den mailadress eller mobilnummer som du uppgett vid förköpet) till biografen så får du hjälp att skriva ut din biljett på plats.

Återlösning av biljetter: om du behöver återlösa din förköpta biljett så måste detta göras på plats i kassan på Röda Kvarn innan föreställningen som biljetten gäller för har startat. Ta med din bokningsbekräftelse med streckkod eller bokningsnummer (ej endast Klarna-kvitto med betalningsbekräftelse). Kassan är öppen i 30 minuter innan föreställningsstart vid samtliga av biografens visningstillfällen. Observera att biljetter till "Live på bio"-föreställningar ej återlöses enligt avtalet med ansvarig distributör.

Presentkort: mer information kommer snart

Biljettkassan
Biljetter och rabatthäften säljs på Röda Kvarn. Kassan öppnar 30 minuter innan respektive föreställning. Har du med dig din e-biljett med streckkod behöver du inte gå till kassan utan kan gå direkt till salongsinsläppet där personal scannar din förköpta biljett. Hittar du inte din förköpta biljett i mailen kan du gå till kassan och uppge bokningsnummer eller mail/mobilnummer du använt vid bokning och få biljetten utskriven där.

Biljettpriser

 • Ordinarievisningar:
  70 kronor (90 kronor för 3D-visningar)
 • Ny finsk film:
  70 kronor
 • Barnmatiné
  40 kronor (60 kronor för 3D-visningar)
 • Skolbio
  Förskola till Årskurs 9: 10 kronor per lärare/elev
  Gymnasiet: 20 kronor per lärare/elev
 • Livesändningar:
  Priserna varierar mellan föreställningarna. Observera! När du köper din livesändningsbiljett online, var noga med att den går till Röda Kvarn i Borås och inte Röda Kvarn i någon annan stad.
 • Specialvisningar, Throwback Thursday med mera:
  Priserna varierar mellan föreställningarna.
 • Rabatthäften
  600 kronor för 10 biljetter/filmer. Rabatthäften kan även köpas i Kulturhusets reception. Kupongen bytes sedan mot biobiljett i kassan på Röda Kvarn. Observera att dessa ej går att använda som betalmedel till förköp online utan enbart i kassan på Röda Kvarn. Gäller ej på 3D-visningar eller eventuella specialarrangemang (livesändningar med mera) och går ej att byta mot kontanter eller kombinera med andra erbjudanden.

Salongen/Platser

Salongen har 252 platser samt plats för fyra rullstolar. Platserna är onumrerade med fri sittning.

Tillgänglighet/funktionsnedsättning

Salongen är utrustad med hörslinga, handikapptoalett samt fyra platser för rullstolar.
Tillgänglighetsinventeringlänk till annan webbplats

Tillgänglig bio: syntolkning och uppläst svensk text på biograf för att personer med till exempel synnedsättning bättre ska kunna ta del av filmen på biograf. Denna teknik används genom att ladda ner en app till din smartphone eller läsplatta (iOS eller Android), för de filmer som stöder detta. Läs mer om tillgänglig bio

Kontakt

Behöver du komma i kontakt med oss gör du det lättast via Facebook eller mail. Vi försöker svara så snabbt vi kan men då vi har begränsade personalresurser på oregelbundna arbetstider ber vi om överseende med eventuella dröjsmål. De flesta frågor bör också redan ha sitt svar här på hemsidan, så kolla gärna här först.

Adress

 • Besöksadress:
  Västerbrogatan 13
  Borås
 • Postadress:
  Kulturförvaltningen
  Kulturkontoret
  ATT: Röda Kvarn
  501 80 Borås

Vägbeskrivning

Borås Bio ligger ett stenkast från Borås Centralstation vid Knalletorget utmed floden Viskan, mittemot restaurang Kök'et och i direkt anslutning till restaurang Babbel.

Visningstider

 • Ordinarie filmvisningar för vuxna/unga vuxna:
  Söndag klockan 16.00 och 19.00, måndagar och tisdagar klockan 19.00, om inget annat anges, under angivna datum.
 • Barnfilmmatinéer:
  Varje lördag och söndag klockan 13.30 under angivna datum.
 • Skolbio:
  Måndag-onsdag klockan 9.30 och 12.00, torsdag klockan 9.30, om inget annat anges, under angivna datum.
 • Livesändningar:
  Tre till fyra utvalda tillfällen per säsong på varierande tider. Se hemsida/facebook för mer information.
 • Ny finsk film:
  Tre utvalda torsdagar per säsong klockan 18.30. Se hemsida/facebook för mer information.
 • Throwback Thursday:
  Tre till fyra utvalda torsdagar per säsong på varierande tider. Se hemsida/facebook för mer information.

Censurinfo

 • Barntillåten (tillåten för alla)
 • Från 7 år (Barntillåten i vuxet sällskap)
 • Från 11 år (tillåten från 7 år i vuxet sällskap)
 • Från 15 år (tillåten från 11 år i vuxet sällskap)

För ytterligare information om Röda Kvarn, om du har synpunkter eller vill föreslå en film - hör gärna av dig till Kulturkontoret på 033-35 76 24 eller rodakvarn@boras.se.

Filmprogram

För närvarande släpper vi program med två-månaders-intervaller. Januari-februari, mars-april, maj-augusti, september-oktober, november-december.

Digitaliseringen

Röda Kvarn är digitaliserad. För mer information, läs Om digitaliseringen av Bio Röda Kvarn

Om Röda Kvarns verksamhet

Borås Bio Röda Kvarn är en kommunal biograf som ingår i Kulturförvaltningen, Borås Stad, och drivs av Kulturkontoret i Borås. Dagens Röda Kvarn visar företrädesvis nyproducerad kvalitetsfilm från hela världen för vuxna och unga vuxna, kompletterat med enskilda klassikervisningar. Vårt mål är att visa världens bästa filmer. Värdefull film, film som spelar roll, film med höga konstnärliga värden, film som provocerar, som får dig att tänka, reflektera, känna. Våra ledord är mångfald och kvalitet och ambitionen är att erbjuda ett så brett och intressant utbud som möjligt med hänsyn till en mängd variabler såsom länder, genrer, regissörsskap, teman, genus, språk och publikönskemål. Vi följer gärna upp intressanta filmskapare och filmer som uppmärksammats på festivaler. Vi är naturligtvis även bundna av att visa filmer som har svensk distribution och fungerar med biografens teknik.

Programmet presenteras i flera vår- och höstprogram och består av ordinarie filmer, barnmatineer samt skolbio. Extraarrangemang tillkommer, som Ny finsk film, livesändningar, Throwback Thursday, minifilmfestivaler och olika samarbeten, till exempel med Göteborg Film Festival.

Filmprogrammet sätts av Mats T Olsson, enhetschef för Röda Kvarn. Är du intresserad av att föreslå en film eller diskutera utbudet är du välkommen att höra av dig till mats.olsson@boras.se

Europa Cinemaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Röda Kvarn är sedan 1 januari 2012 en av drygt 1000 medlemsbiografer i Europa Cinemas, ett EU-finansierat nätverk för biografer i Europa med syfte att öka antalet europeiska filmer på bio, gynna biografägarnas initiativ för en ung publik och utveckla ett biografnätverk som främjar gemensamma initiativ på nationell och europeisk nivå. Röda Kvarn ingår tillsammans med de kommunala biograferna Biograf Odéon i Skövde och Biograf Arenan i Karlstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i ett mininätverk initierat av Biografcentralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För mer information, besök Europa Cinemas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bio.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Röda Kvarn är stolta över att vara en del av www.bio.se. En ny biosajt som samlar Sveriges fristående/oberoende biografer med ledordet biodiversitet. På bio.se hittar du utbud och biljetter till hundratals filmer och biografer över hela Sverige. Biografer som är väldigt olika varandra, men som alla drivs av människor som älskar film. Biobesökare får tillgång till ett betydligt större och mer varierat utbud än någonsin tidigare. Sajten startades för att fler ska upptäcka mångfalden, engagemanget och kvaliteten hos landets oberoende biografer. Den drivs av Biografcentralen med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Filminstitutet och Stockholms Stad. Alla intäkter till bio.se går direkt till drift, utveckling och marknadsföring av sajten.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-10-12 10.50

Ändrad av:

Dela sidan: Allmän information

g q n C