Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Allmän information

Här hittar du information om våra biljettpriser, kontaktuppgifter, tillgänglighet med mera. Observera att kassan alltid öppnar 30 minuter före respektive föreställning. Här kan du också läsa om biografens rikliga +100-åriga historia.

Information angående Coronaviruset och Röda Kvarn

Röda Kvarn är en kommunal biograf och följer de riktlinjer som gäller för Borås Stads kommunala verksamheter. Beslut om öppethållande, publikrestriktioner eller eventuell stängning tas inte av Röda Kvarn själva utan på Förvaltnings-, Kommun-, Region- eller Regeringsnivå.

2021-08-04: Från och med juli 2021 lättas restriktionerna ytterligare men med kravet på att kunna hålla minst 1 meters avstånd till närmaste sällskap. Det innebär att vi i nuläget har beräknats kunna släppa in 80 personer. Har du några frågor, vänligen maila rodakvarn@boras.se

Här kan du läsa om vad som gäller för Skolbio på Röda Kvarn med anledning av Corona-viruset.

Entré/Biobiljetter

Du kan köpa din biljett i Röda Kvarns biljettkassa, med reservation för slutsålt genom förköp. Vi tar både kontanter och kort. Kassan öppnar alltid öppnar 30 minuter innan respektive föreställning.

Du kan även förköpa biljetter till våra föreställningar här på hemsidan. Klicka på respektive film/föreställning så finns länk för biljettköp (du kan även gå in på www.bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och söka upp föreställningen där). Observera att vi endast erbjuder förköp av biljett och ej bokning, och än så länge med onumrerade platser, eftersom vi inte har resurser att hantera den typen av service i nuläget. När du fått din e-biljett med streckkod kan du gå direkt till salongsinsläppet där personal scannar din förköpta biljett.

Har du inte fått din förköpta biljett med streckkod? Kolla i skräpkorgen. I annat fall, ta med bokningsuppgift (den mailadress eller mobilnummer som du uppgett vid förköpet) till biografen så får du hjälp att skriva ut din biljett på plats.

Återlösning av biljetter: om du behöver återlösa din förköpta biljett så måste detta göras på plats i kassan på Röda Kvarn innan föreställningen som biljetten avser har startat. Ha din biljett med streckkod tillgänglig. Kassan är öppen i 30 minuter innan föreställningsstart vid samtliga av biografens visningstillfällen. Observera att biljetter till "Live på bio"-föreställningar återlöses ej.

[Presentkort: mer information kommer]

Biljettpriser

 • Ordinarie filmvisningar
  80 kronor
 • "Ny finsk film"
  80 kronor
 • Barnmatinéer
  60 kronor (40 kronor för "knattefilmer")
 • Skolbio
  Förskola till Årskurs 9: 10 kronor per lärare/elev
  Gymnasiet: 20 kronor per lärare/elev
 • "Live på bio"
  Priserna varierar mellan föreställningarna.
 • Specialvisningar, Throwback Thursday med mera
  Priserna varierar mellan föreställningarna.
 • Rabatthäften
  700 kronor för 10 biljetter/filmer. Rabatthäften kan även köpas i Kulturhusets reception. Kupongen bytes mot biobiljett i kassan på Röda Kvarn. Observera att dessa ej går att använda som betalmedel till förköp online utan enbart i kassan på Röda Kvarn. Gäller ej på 3D-visningar eller eventuella specialarrangemang (livesändningar med mera) och går ej att byta mot kontanter eller kombinera med andra erbjudanden. Garanterar ej plats.

Salongen/Platser

Salongen har 252 platser samt plats för fyra rullstolar. Platserna är onumrerade med fri sittning.

Tillgänglighet/funktionsnedsättning

Salongen är utrustad med hörslinga, handikapptoalett samt fyra platser för rullstolar. Tillgänglighetsinventering Länk till annan webbplats.

Tillgänglig bio: syntolkning och uppläst svensk text på biograf för att personer med till exempel synnedsättning bättre ska kunna ta del av utvalda filmer på biograf. Denna teknik används genom att ladda ner en app till din smartphone eller läsplatta (iOS eller Android), för de filmer som stöder detta. Här finns instruktioner för tillgänglig bio.

SubReader: Vi kommer under hösten även installera SubReader på biografen med uppläst textremsa. Mer information kommer.

Kontakt

Behöver du komma i kontakt med oss gör du det lättast via Facebook eller mail. Vi försöker svara så snabbt vi kan men då vi har begränsade personalresurser på oregelbundna arbetstider ber vi om överseende med eventuella dröjsmål. De flesta frågor bör också ha sitt svar på webbplatsen, så kolla gärna här först.

Adress

 • Besöksadress:
  Västerbrogatan 13, Borås
 • Postadress:
  Kulturförvaltningen, ATT: Röda Kvarn, 501 80 Borås

Vägbeskrivning

Borås Bio ligger ett stenkast från Borås Centralstation vid Knalletorget utmed floden Viskan, mittemot restaurang Kök'et och i direkt anslutning till restaurang Babbel.

Visningstider

 • Ordinarie filmvisningar för vuxna/unga vuxna:
  Söndag klockan 16.00 och 19.00, måndagar och tisdagar klockan 19.00 om inget annat anges, under angivna datum.
 • Barnfilmmatinéer:
  Varje lördag och söndag klockan 13.30 under angivna datum.
 • Skolbio:
  Måndag till onsdag klockan 9.30 och 12.00, torsdag klockan 9.30, om inget annat anges, under angivna datum.
 • "Live på bio":
  Tre till fyra utvalda tillfällen per säsong på varierande tider.
 • "Ny finsk film":
  Tre utvalda torsdagar per säsong klockan 18.30.
 • Throwback Thursday:
  Tre till fyra utvalda torsdagar per säsong på varierande tider.

Censurinfo

 • Barntillåten (tillåten för alla)
 • Från 7 år (Barntillåten i vuxet sällskap)
 • Från 11 år (tillåten från 7 år i vuxet sällskap)
 • Från 15 år (tillåten från 11 år i vuxet sällskap)

För ytterligare information om Röda Kvarn, om du har synpunkter eller vill föreslå en film - hör gärna av dig till Kulturkontoret på 033-35 76 24 eller rodakvarn@boras.se.

Digitaliseringen

Röda Kvarn är digitaliserad. För mer information, läs Om digitaliseringen av Bio Röda Kvarn

Om Röda Kvarns utbud och verksamhet

Borås Bio Röda Kvarn är en kommunal biograf som ingår i Kulturförvaltningen, Borås Stad. Dagens Röda Kvarn visar företrädesvis nyproducerad kvalitetsfilm från hela världen för vuxna och unga vuxna, kompletterat med enskilda klassikervisningar och verksamhet för barn och unga så som barnmatinéer och skolbio. Vårt mål är att visa världens bästa filmer. Värdefull film, film som spelar roll, film med höga konstnärliga värden, film som provocerar, som får dig att tänka, reflektera, känna. Våra ledord är mångfald, kvalitet och spets och ambitionen är att erbjuda ett så brett och intressant utbud som möjligt med hänsyn till en mängd variabler som länder, genrer, regissörsskap, teman, genus, språk och publikönskemål. Vi följer gärna upp intressanta filmskapare och filmer som uppmärksammats på festivaler. Vi är naturligtvis även bundna av att visa filmer som har svensk distribution och fungerar med biografens teknik.

Filmprogram

För närvarande släpper vi nytt filmprogram med en till tre månaders intervaller under vår- och höstsäsong. Programmet består av ordinarie filmer, barnmatineer samt skolbio (presenteras i ett eget program). Extraarrangemang tillkommer som Ny finsk film, Live på bio-föreställningar, Throwback Thursday, minifilmfestivaler och olika samarbeten, till exempel med Göteborg Film Festival.

Filmprogrammet sätts av Mats T Olsson, enhetschef för Röda Kvarn. Är du intresserad av att föreslå en film eller diskutera utbudet är du välkommen att höra av dig till mats.olsson@boras.se

Europa Cinemas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Kvarn är sedan 1 januari 2012 en av drygt 1200 medlemsbiografer i Europa Cinemas, ett EU-finansierat nätverk för biografer i Europa med syfte att premiera europeisk film på bio, gynna biografägares initiativ för en ung publik och utveckla ett biografnätverk som främjar gemensamma initiativ på nationell och europeisk nivå. Röda Kvarn ingår tillsammans med de kommunala biograferna Biograf Odéon i Skövde och Biograf Arenan i Karlstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i ett mininätverk initierat av Biografcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För mer information, besök Europa Cinemas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Kvarn är stolta över att vara en del av www.bio.se. En ny biosajt som samlar Sveriges fristående/oberoende biografer med ledordet biodiversitet. På bio.se hittar du utbud och biljetter till hundratals filmer och biografer över hela Sverige. Biografer som är väldigt olika varandra, men som alla drivs av människor som älskar film. Biobesökare får tillgång till ett betydligt större och mer varierat utbud än någonsin tidigare. Sajten startades för att fler ska upptäcka mångfalden, engagemanget och kvaliteten hos landets oberoende biografer. Den drivs av Biografcentralen med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Filminstitutet och Stockholms Stad. Alla intäkter till bio.se går direkt till drift, utveckling och marknadsföring av sajten.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Allmän information

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol