Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Anpassad skolgång för dig inom autismspektrat

Du som behöver en individuellt anpassad studiemiljö kan få särskilt stöd av Borås Stad. Stödet är anpassat för dig med behov av autismspecifikt stöd under skolgången. Du har exempelvis en Autismdiagnos som gör att du har behov av mindre undervisningssammanhang, god förberedelse och extra studiestöttning.

Stödverksamheten kan erbjuda stöttning för elever på Borås kommunala gymnasieskolors program. På Almåsgymnasiet och Sven Eriksonsgymnasiet finns det behovsanpassade lokaler där undervisning kan ske i små grupper med stor individanpassning.

Du meddelar ditt behov av stöd till samordnare Tiina Eliasson. Ansökan till gymnasieprogram görs via ansökningswebben. Via stödverksamheten läser du sedan det program du har valt med en stöttning som anpassas efter dina förmågor. Du som är (eller blir) behörig till ett nationellt program, eller som ska läsa Programinriktat val, kan få stöd via stödverksamheten.

Kontakt angående behov av särskilt stöd

För att underlätta för eleverna vid övergång mellan grundskola och gymnasieskola är det önskvärt med tidig kontakt. Hör därför gärna av dig till verksamhetssamordnare Tiina Eliasson redan innan ansökningsperioden till gymnasiet.

Efter kontakt med samordnare erbjuds elev och vårdnadshavare besök på aktuell gymnasieskola. Vi strävar efter att kunna erbjuda en väl förberedd uppstart på gymnasieprogrammet.

För att kunna erbjuda individbaserat särskilt stöd från start önskar gymnasieskolan ta del av pedagogiska utredningar och eventuell psykologutredning. Dessa skickas till samordnare Tiina Eliasson.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Anpassad skolgång för dig inom autismspektrat

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender