Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Mat- och reseersättning vid APL och lärling

Skolan ger en viss ersättning för lunch- och resekostnaden vid arbetsplatsförlagt lärande, APL. Om du är lärling kan du ansöka om lärlingsersättning hos CSN.

Mat- och reseersättning vid APL

Skolan ger en viss ersättning för lunchkostnaden under din APL, du får måltidskuponger som gäller på skolorna eller APL-platsens lunchrestauranger. Om detta inte är genomförbart kan kontant ersättning med 60 kronor per dag utbetalas. Detta ska man ansöka om på sin skola och för att utbetalningen ska kunna göras måste rätt bankkonto anmälts till utbetalande bank.

Skolan ger även viss ersättning för resekostnaden till och från din arbetsplats i form av busskort eller ersättning på maximalt den skattefria reseersättningen som Skatteverket tillämpar (2023: 25 kronor per mil). Ersättning räknas och utbetalas från bostaden om grundregeln 6 kilometer uppfylls.

Lärlingsersättning

Du som läser Lärling kan söka lärlingsersättning hos CSN. Lärlingsersättningen är 1000 kronor per månad. Kravet är att du studerar på heltid och har ett utbildningskontrakt. Ersättningen är ett bidrag för måltider och resor.

Lärlingsersättning - CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Mat- och reseersättning vid arbetsplatsförlagt lärande (APL)


Nyanmälan eller ändring av kontouppgifter

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Mat- och reseersättning vid APL och lärling

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender