Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Avfall och återvinning

Borås Stad ansvarar för att ta hand om det kommunala avfallet (tidigare kallat hushållsavfall), och det är det kommunala bolaget Borås Energi- och Miljö som samlar in och behandlar avfallet. Borås Energi och Miljö omvandlar avfallet till fjärrvärme, fjärrkyla och biogas. Material som sorterats av privatpersoner och företag, som glas, metall, plast och papper, skickas till externa parter som producerar nya produkter av insamlat material.

Det är viktigt att du sorterar ditt avfall rätt, det kan du göra både på återvinningsstationer och på återvinningscentraler. Det finns cirka 70 återvinningsstationerplacerade runt om i Borås, där kan du lämna tidningspapper och förpackningsmaterial av plast, metall, glas och kartong.

I Borås finns det fem återvinningscentraler, dessa sköts av Borås Energi och Miljö. På återvinningscentralerna kan du som privatperson utan kostnad lämna grovavfall och farligt avfall som till exempel uttjänt elektronik och målarfärg. För företagare som lämnar företagsavfall på en återvinningscentral utgår det en kostnad.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avfall och återvinning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender