Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Avfall och återvinning

Borås Stad har ansvar för hushållsavfall, men det är Borås Energi- och Miljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som samlar in och behandlar det. I Borås är vi väldigt bra på att sortera vårt avfall. Vi omvandlar avfallet till nyttor i form av fjärrvärme, fjärrkyla och biogas. Detsamma gäller materialåtervinning som glas, metall, plast och papper som återvinns till att producera nya saker.

Det är viktigt att sortera sitt avfall rätt, det kan man göra både på återvinningsstationer och på återvinningscentraler:

Samverkan för en gemensam avfallsplan

Kommunen har en renhållningsordning som består av två dokument, avfallsföreskrifter och en avfallsplan. Avfallsföreskrifterna uppdateras just nu, du får gärna tycka till om förslaget.

När det kommer till avfallsplanen samordnar Boråsregionen de åtta kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda i att ta fram en gemensam sådanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Syftet med en regional avfallsplan är att få ett gemensamt styrdokument med mål och åtgärder för den fortsatta utvecklingen av avfalls­förebyggande och avfallshantering i regionen.

Avfallsförebyggande och avfallshantering är en viktig del av samhällets infrastruktur. Framtagandet av avfallsplanen startade hösten 2019 och pågår i två år. Avfallsplanen är tänkt att gå på remiss våren 2021.

Senast ändrad: 2020-07-03 10.50

Ändrad av:

Dela sidan: Avfall och återvinning

g q n C