Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Studentstad Borås

Borås är en studentstad tack vare högskolan med sina 12 000 studenter. Sedan några år samarbetar fyra aktörer för att tillsammans göra livet för dig som student i Borås så bra som möjligt.

Högskolans, näringslivets, staden och studentkåren träffas regelbundet i en styrgrupp för att samarbeta och besluta om insatser och åtgärder för dig som student. Dessutom finns också tre arbetsgrupper som arbetar inom olika områden för att skapa möjligheter till ett konkret studentinflytande i frågor som rör hela studietiden – hur du som student lever, bor och verkar i Borås.

Bostäder

Bostadsfrågan är viktig. Det finns därför två olika arbetsgrupper som arbetar för bostadsfrågan. Den ena gruppen arbetar med det långsiktiga perspektivet som handlar om stadens planarbete och fastighetsägarnas – såväl de privata som allmännyttans – planer för att bygga fler bostäder. Den andra arbetsgruppen hanterar frågor av mer ”här och nu”-karaktär och som bland annat innebär administration av en bostadsportal där du som student kan hitta boende hos privatpersoner.

Näringsliv och arbetsmarknad

Näringslivet i Borås vill gärna samarbeta med studenter. Den här arbetsgruppens mål är att identifiera, stärka och uppmuntra mötesplatser där student och framtida arbetsgivare kan skapa kontakt. Under din tid som student kommer du därför, om du vill, möta näringslivet i olika former och sammanhang. Arbetsgruppen jobbar för att underlätta för dig att hitta nätverk, arenor och mötesplatser där du kan utvecklas. Och vem vet – kanske möter du din blivande arbetsgivare på någon av dessa aktiviteter.

Kultur och fritid

Mellan allt studerande och nätverkande behöver du rekreation och roligheter. Borås har massor att erbjuda. Den här arbetsgruppen arbetar för att göra kultur-, nöjes- och fritidsutbudet i staden tydligt och tillgängligt för dig som student. Det kan handla om allt ifrån att få fram fler studentrabatter till att försöka påverka så att kollektivtrafiken kan förbättra sin tidtabell. En mycket viktig sak är såklart information. Som ny student vet du förmodligen inte om att det finns ställen runt om i stan där du kan pumpa cykeln eller att Borås till exempel har har 70 motionsspår och vandringsleder, 14 naturreservat, utegym, hinderbanor och mycket annat.

Mer information om vad Borås har att erbjuda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Studentstad Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol