Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Studentstad Borås

Borås är en studentstad tack vare högskolan med sina 12 000 studenter. I flera år har fyra aktörer samarbetat för att tillsammans göra livet för dig som student i Borås så bra som möjligt.

Bostäder

Bostadsfrågan är viktig. Det finns därför två olika arbetsgrupper som arbetar för bostadsfrågan. Den ena gruppen arbetar med det långsiktiga perspektivet som handlar om stadens planarbete och fastighetsägarnas – såväl de privata som allmännyttans – planer för att bygga fler bostäder. Den andra arbetsgruppen hanterar frågor av mer ”här och nu”-karaktär och som bland annat innebär administration av en bostadsportal där du som student kan hitta boende hos privatpersoner.

Näringsliv och arbetsmarknad

Näringslivet i Borås vill gärna samarbeta med studenter. Den här arbetsgruppens mål är att identifiera, stärka och uppmuntra mötesplatser där student och framtida arbetsgivare kan skapa kontakt. Under din tid som student kommer du därför, om du vill, möta näringslivet i olika former och sammanhang. Arbetsgruppen jobbar för att underlätta för dig att hitta nätverk, arenor och mötesplatser där du kan utvecklas. Och vem vet – kanske möter du din blivande arbetsgivare på någon av dessa aktiviteter.

Kultur och fritid

Mellan allt studerande och nätverkande behöver du rekreation och roligheter. Borås har massor att erbjuda. Den här arbetsgruppen arbetar för att göra kultur-, nöjes- och fritidsutbudet i staden tydligt och tillgängligt för dig som student. Det kan handla om allt ifrån att få fram fler studentrabatter till att försöka påverka så att kollektivtrafiken kan förbättra sin tidtabell. Ett mycket viktigt område är såklart information. Som ny student vet du förmodligen inte om att det finns ställen runt om i stan där du kan pumpa cykeln eller att Borås till exempel har har 70 motionsspår och vandringsleder, 14 naturreservat, utegym, hinderbanor och mycket annat.

Årets studentstad

Borås var Årets studentstad 2020/2021. En utmärkelse vi är stolta över.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Studentstad Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender