Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås rent och snyggt

Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet Science Center, Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Vårt mål är att nedskräpningen utomhus i Borås ska minska med 50 procent mellan 2022 och 2030 vilket är politiskt antaget i Boråsregionens gemensamma avfallsplan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tack för att du slänger ditt skräp!

Vi vill fira att Borås fyller 402 år den 29 juni genom att klä några av stadens papperskorgar med nya illustrationer. Den här gången smyckas papperskorgarna med illustrationer av bland annat engångsförpackningar, pantburkar, pantflaskor, glas, plast, engångsförpackningar och tobaksprodukter. Gemensamt för alla dessa produkter är att de tillhör de vanligaste skräpen vi hittar i våra omgivningar.

Vi vill också passa på att tacka boråsarna för att de slänger sitt skräp på rätt ställe. För våra Big belly-papperskorgar har på bara ett år samlat in närapå 1 miljon liter skräp! Hoppas ni tycker om de nya illustrationerna lika mycket som vi på Borås rent och snyggt gör.

Levande parkburkar är glada och hejar på varandra när de kämpar för att ta sig till ett pantrör

Illustration: Mediaspjuth

Bäst i Sverige fem år i rad

Bland alla Sveriges kommuner har Borås blivit utsedd till årets Håll Sverige Rent-kommun både 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås rent och snyggt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender