Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås rent och snyggt

Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet Science Center, Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Vårt mål är att nedskräpningen utomhus i Borås ska minska med 50 procent mellan 2022 och 2030 vilket är politiskt antaget i Boråsregionens gemensamma avfallsplan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Adventstävlingen avslutad

Borås rent och snyggt har under veckorna 48 till vecka 51 år 2023 haft en tävling. Tävlingen har gått ut på att gissa vilken känd boråsprofil som dolt sig bakom den röst som ljudit från vissa av soptunnorna (Bigbellys) som finns runt om i Borås. Varje vecka har det tagits fram en ny profilröst, och under den gångna perioden har inga mindre än Adam Englund (musiker), Nadim Ghazale (polis och föreläsare), Sara Nygren (journalist och författare), samt Emil Gullhamn (musiker) gjort sig hörda.

Två vinnare, som gissat rätt på rösten, har tagits fram respektive vecka och fått ett Borås City presentkort på 500 kronor. Alla som lämnat in tävlingsbidrag har också fått skicka med en motivering till varför de tycker det är viktigt att hålla rent på Borås gator och torg. Nedan följer exempel på motiveringar.

Rebecca: "För att bevara vår vackra natur och skydda alla våra underbara djur från att skadas. Sen ser det ju mycket trevligare ut med en ren och fin stad."

Carina: "För allas trevnad och för att vi måste värna om alla djur. Vi har en framtid att se fram emot och vi måste vara bra föredömen för nästa generation."

Alexander: "Vi måste värna om miljön och vara ett föredöme. Varför inte börja med vår fina stadskärna?"

Tack!

Vi vill också passa på att tacka boråsarna för att ni slänger skräp på rätt ställe. I våra Bigbelly-soptunnor har vi på bara ett år samlat in nästan 1 miljon liter skräp! Hoppas ni tycker om illustrationerna på Bigbellys lika mycket som vi på Borås rent och snyggt gör.

Levande parkburkar är glada och hejar på varandra när de kämpar för att ta sig till ett pantrör

Illustration: Mediaspjuth

Bäst i Sverige fem år i rad

Bland alla Sveriges kommuner har Borås blivit utsedd till årets Håll Sverige Rent-kommun både 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås rent och snyggt

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender