Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Borås rent och snyggt

Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet, AB Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Vårt mål är att nedskräpningen utomhus ska ha minskat med 50 procent år 2020 jämfört med 2012.

Bäst i Sverige fyra år i rad

Bland alla Sveriges kommuner har Borås blivit utsedd till årets Håll Sverige Rent-kommun både 2015, 2016, 2017 och 2018. Tidigare har Göteborg och Helsingborg fått utmärkelsen. 2018 var 157 kommuner med och tävlade.

Såhär säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz, om Borås vinst för fjärde året i rad:

– Borås arbetar både brett och långsiktigt mot nedskräpning med innovativa lösningar som förebygger nedskräpning. Många kommuner kan spara pengar på att arbeta förebyggande mot skräp istället för att bara städa upp, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Motiveringen till vinsten lyder:

"För ett långsiktigt arbete med barn och unga, förbättrad renhållning och beteendeförändring. Genom sitt innovativa och enträgna arbete mot nedskräpning är Borås en förebild för Sveriges alla kommuner."

Personer från Borås rent och snyggt tar emot pris på scenen från Håll Sverige Rent

Prisutdelningen 20 november 2018. Borås rent och snyggt tar emot priset från Håll Sverige rent för fjärde året i rad.

Hjälp till att göra Borås till Sveriges renaste stad

På sikt vill vi att Borås ska bli Sveriges renaste stad. För att vi ska nå målet krävs att alla som bor och verkar i Borås ställer upp på idén och hjälper till på de sätt de själva kan.Borås rent och snyggt arbetar för en renare stad på många olika sätt.

Vi samordnar Håll Sverige Rents Vi håller rent-kampanj varje år, tillhandahåller en app där alla kan rapportera nedskräpning, mäter skräpet i stadskärnan varje år, arbetar för att öka kunskapen om avfallshantering på flera olika språk, strävar mot att få fler papperskorgar och papperskorgar placerade på rätt plats samt driver attitydskapande arbete via massmedia och sociala medier.

Dessutom genomför vi varje år en skräpmätning för att kunna mäta utvecklingen mot ett renare Borås.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-11-21 10.55

Ändrad av:

Dela sidan: Borås rent och snyggt

g q n C

p

Kontakt