Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Borås rent och snyggt

Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet, AB Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Vårt mål är att nedskräpningen utomhus ska ha minskat med 50 procent år 2020 jämfört med 2012.

Bäst i Sverige fem år i rad

Bland alla Sveriges kommuner har Borås blivit utsedd till årets Håll Sverige Rent-kommun både 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019. Tidigare har Göteborg och Helsingborg fått utmärkelsen.

Motiveringen till vinsten lyder:

”För ett imponerande arbete med att hålla staden ren från fimpar i samband med sommarens införande av rökförbud på ett antal typer av offentliga platser.”

Personer från Borås rent och snyggt visar upp sitt pris hos Håll Sverige Rent

Prisutdelningen 2019. Borås rent och snyggt tar emot priset från Håll Sverige rent för femte året i rad.

Hjälp till att göra Borås till Sveriges renaste stad

På sikt vill vi att Borås ska bli Sveriges renaste stad. För att vi ska nå målet krävs att alla som bor och verkar i Borås ställer upp på idén och hjälper till på de sätt de själva kan.Borås rent och snyggt arbetar för en renare stad på många olika sätt.

Vi samordnar Håll Sverige Rents Vi håller rent-kampanj varje år, tillhandahåller en app där alla kan rapportera nedskräpning, mäter skräpet i stadskärnan varje år, arbetar för att öka kunskapen om avfallshantering på flera olika språk, strävar mot att få fler papperskorgar och papperskorgar placerade på rätt plats samt driver attitydskapande arbete via massmedia och sociala medier.

Dessutom genomför vi varje år en skräpmätning för att kunna mäta utvecklingen mot ett renare Borås.

Skräpmätning

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås rent och snyggt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol