Meny

Meny

Borås rent och snyggt

Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet, AB Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Vårt mål är att nedskräpningen utomhus ska ha minskat med 50 procent år 2020 jämfört med 2012.

Bäst i Sverige tre år i rad

Bland alla Sveriges kommuner har Borås blivit utsedd till årets Håll Sverige Rent-kommun både 2015, 2016 och 2017. Tidigare har Göteborg och Helsingborg fått utmärkelsen.

Såhär sa Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent om Borås vinst för tredje året irad:

– Borås arbetar långsiktigt mot nedskräpning och är ett föredöme för andra kommuner när det gäller att engagera medborgarna. Många kommuner kan spara pengar på att arbeta förebyggande mot skräp istället för att bara städa upp.

Representanter från Borås Stad som var med och tog emot priset för Håll Sverige Rent-kommun för tredje året i rad.

Hjälp till att göra Borås till Sveriges renaste stad

På sikt vill vi att Borås ska bli Sveriges renaste stad. För att vi ska nå målet krävs att alla som bor och verkar i Borås ställer upp på idén och hjälper till på de sätt de själva kan.Borås rent och snyggt arbetar för en renare stad på många olika sätt.

Vi samordnar Håll Sverige Rents Vi håller rent-kampanj varje år, tillhandahåller en app där alla kan rapportera nedskräpning, mäter skräpet i stadskärnan varje år, arbetar för att öka kunskapen om avfallshantering på flera olika språk, strävar mot att få fler papperskorgar och papperskorgar placerade på rätt plats samt driver attitydskapande arbete via massmedia och sociala medier.

Dessutom genomför vi varje år en skräpmätning för att kunna mäta utvecklingen mot ett renare Borås.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-09-17 16.21

Ändrad av:

Dela sidan: Borås rent och snyggt

g q n C

p

Kontakt