Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i storslagen miljö på en historisk paradbiograf. Röda Kvarn i Borås är en kommunal kulturbio som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även Matinéfilmer för barn, Skolbio, Ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och klassiker på Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen invigdes 1914 och är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade, renoverad till sin ursprungliga prakt och med sina 252 platser Borås största biosalong. På vår webbplats kan du läsa om vårt filmprogram och förköpa dina biobiljetter.

Aktuell föreställning:

Kommande föreställningar:

 • Förhandsvisning: Guillermo del Toros Pinocchio
  Premiärvisas:
  Förhandsvisning av Netflix kommande storfilm ”Pinocchio” av den Oscarvinnande regissören Guillermo del Toro (”Pans labyrint”), som skapat en unik och mörkare tolkning av den klassiska sagan om trädock...
 • Film: Triangle of Sadness
  Premiärvisas:
  En marxistisk amerikansk sjökapten (Woody Harrelson), en rysk kapitalist, fotomodeller, vapenhandlare, nyrika tech-miljardärer, troféfruar och en hårddrillad besättning som tvingas göra allt för att v...
 • Throwback Thursday: Gremlins (1984)
  Premiärvisas:
  ”WE’RE BACK!” Skötselråden är enkla: Håll honom borta från starkt ljus. Håll honom borta från vatten. Och vad du än gör, mata honom inte efter midnatt! Den 8 december bjuder vi in till Röda Kvarn för ...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer till förmånliga priser.

"Live på Bio"

Utöver film visar vi scenkonst som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Film på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf.

Tummen up

Sociala medier

Facebook:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender