Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ett första steg mot en grönare stad - Invigning av Hallbergsbron

Stadsparken är mittpunkten som knyter ihop Viskans parks olika delar, från Rya Åsar i norr till Gässlösa i söder. På samma sätt är tanken att Viskans park-projektet ska binda samman Borås till en mötesplats som är till för alla och som skapar balans mellan det gröna och det gråa, mellan naturen och staden. Med färdigställandet av den nya Hallbergsbron är det första steget taget mot en grönare stad. Det kommer att firas tillsammans med Borås födelsedag den 29e juni och med en invigning av bron.

Visionsskiss över den nya Hallbergsbron

Viskans park är boråsarnas park. Redan 2021 var de med och namngav parkstråket i samband med Borås 400 årsjubileum. Nu, tre år senare, är det första delprojektet färdigt att visas upp lagom till stadens 403e födelsedag. Stadsparken och den nya Hallbergsbron är delar av Mittpunkten, som kommer binda samman parkstråkets norra och södra delar. Som första färdiga delprojekt kommer Hallbergsbron även att ge en tydlig känsla för vad Viskans park-projektet vill uppnå i sin helhet.

Invigning av Hallbergsbron

Borås firar sin 403e födelsedag den 29e juni. I Stadsparken gör den populära födelsedagspicknicken comeback. Från scenen som ställs upp bredvid Orangeriet bjuds det på livemusik, Borås nya ambassadör kommer att utses och Borås Pride går av stapeln.

Som en del i födelsedagsfirandet kommer också den nya Hallbergsbron att invigas. Där bjuds det på bubbel i glasen och experterna bakom projektet berättar om den gröna stadsplaneringens framtid. Navet Science Center kommer att vara på plats och hålla en rolig och lärorik aktivitet för barn och unga, med fokus på hållbarhet. På plats kommer det också finnas möjlighet att prata Viskans park med personer som jobbar med det vidsträckta projektet.

När: Borås födelsedag, 29e juni, kl 12.00-14.00

Var: Hallbergsbron, Stadsparken

Program:

  • Invigningstal med Stadsträdgårdsmästare Anton Spets, Stadsarkitekt Richard Mattsson och en representant från Sparbanksstiftelsen.
  • Rolig och lärorik aktivitet för barn och unga tillsammans med Navet Science Center
  • Mingel med bubbel och kaffe under hela evenemanget
  • En gratis giveaway

Fler delprojekt och idéerna bakom Viskans park

Vill du veta mer om idéerna bakom Viskans park-projektet? Flera drivande värderingar och målbilder finns med i Stadsbyggnadsprogrammet, ett dokument som är tänkt att fungera som en vägvisare genom hela projektet. Läs också om andra delprojekt som är på gång och hur idén till Viskans park föddes på projektets egna sidor.

Stadsbyggnadsprogrammet

Fler delprojekt på gång i Viskans park

Idén bakom Viskans park

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ett första steg mot en grönare stad - Invigning av Hallbergsbron

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender