Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Andra sätt att resa

Detta gäller när du vill resa på andra sätt.

Resa i annan kommun

Som färdtjänstkund i Borås Stad kan du göra taxiresor i andra kommuner till ett subventionerat pris. Vi står för 50% av taxameterpriset för resor inom en annan kommun eller mellan två andra angränsade kommuner.

Du beställer själv din resa hos det taxibolag du vill åka med och betalar resan som en vanlig taxiresa. Skicka sedan in kvitton där det framgår pris och mellan vilka adresser/kommuner du åkt tillsammans med person-, kontakt- och kontouppgifter till oss så betalar vi tillbaka halva kostnaden. Vi betalar ut ersättning för resor som är max tre månader gamla.

Övrig kollektivtrafik

När du är beviljad färdtjänst åker du gratis med kollektivtrafiken i Borås Stad. För att kunna göra det måste du ta dig till en Västtrafikbutik och visa upp ditt färdtjänsttillstånd och giltig fotolegitimation. Du erhåller då ett reseintyg som du åker gratis med i kollektivtrafiken. Intyget utfärdas för en begränsad tid.

Flextrafik

Flextrafik är kollektivtrafik för dig som fyllt 75 år eller har färdtjänsttillstånd. Du reser i ett mindre fordon tillsammans med andra resenärer. Om du vill ha möjlighet att åka kostnadsfritt med Flextrafiken anmäler du dig via e-tjänsten nedan. Upplysningar om hur kollektivtrafiken och flextrafik fungerar får du hos Västtrafik.

Flextrafik

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Andra sätt att resa

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender