Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Andra sätt att resa

Detta gäller när du vill resa på andra sätt.

Resa i annan kommun

Som färdtjänstkund i Borås Stad kan du göra taxiresor i andra kommuner till ett subventionerat pris. Vi står för 50% av taxameterpriset för resor inom en annan kommun eller mellan två andra angränsade kommuner.

Du beställer själv din resa hos det taxibolag du vill åka med och betalar resan som en vanlig taxiresa. Skicka sedan in kvitton där det framgår pris och mellan vilka adresser/kommuner du åkt tillsammans med person-, kontakt- och kontouppgifter till oss så betalar vi tillbaka halva kostnaden. Vi betalar ut ersättning för resor som är max tre månader gamla.

Övrig kollektivtrafik

När du är beviljad färdtjänst åker du gratis med kollektivtrafiken i Borås Stad. För att kunna göra det måste du ta dig till en Västtrafikbutik och visa upp ditt färdtjänsttillstånd och giltig fotolegitimation. Du erhåller då ett reseintyg som du åker gratis med i kollektivtrafiken. Intyget utfärdas för en begränsad tid.

Flextrafik

Flextrafik är kollektivtrafik för dig som fyllt 75 år eller har färdtjänsttillstånd. Du reser i ett mindre fordon tillsammans med andra resenärer. Om du vill ha möjlighet att åka kostnadsfritt med Flextrafiken anmäler du dig via e-tjänsten nedan. Upplysningar om hur kollektivtrafiken och flextrafik fungerar får du hos Västtrafik.

Flextrafik

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Andra sätt att resa

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender