Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vem och vad du får ta med på din resa

Detta gäller för vem eller vad du får ta med dig på din resa.

Medresenärer

Vid resa med färdtjänst har du möjlighet att ta med en eller flera medresenärer. Medresenär betalar samma avgift som den färdtjänstberättigade och får följa med i mån av plats. Uppge alltid när du beställer din resa om du har medresenär med dig. Medresenär får inte orsaka längre färdsträcka än vad som behövs för färdtjänstresan.

Ledsagare

Chauffören kan hjälpa dig med bältet, hjälpa dig till och från entrén och in i fordonet samt hjälpa dig med gånghjälpmedel och bagage. Kräver din funktionsnedsättning att du behöver mer hjälp än så under själva resan kan du ansöka om ledsagare.

Rätten till ledsagare prövas individuellt och ansökan gör du hos din färdtjänsthandläggare. Den som är ledsagare ska kunna bistå med den hjälp kunden behöver. Ledsagare medges inte för att du behöver hjälp på resmålet eller för att du behöver hjälp med att bära inköpta varor.

Barn

Om du reser med barn under 4 år, är det ditt ansvar att ta med anpassad bilbarnstol.

Bagage

Du kan ha med dig bagage motsvarande vad man vanligen har med sig på bussen, det vill säga en kasse i varje hand eller en resväska. Föraren hjälper dig med bagaget i och ur fordonet och till och från ytterdörren.

Husdjur

Du kan ta med ditt husdjur i personbil, som då placeras i bagageutrymmet. Avgift tas ut motsvarande medresenär. För ledarhund tas ingen avgift. Uppge alltid när du beställer resan om du har husdjur med dig.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vem och vad du får ta med på din resa

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender