Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Avgifter och fakturering för riksfärdtjänst

Du betalar alltid en egenavgift för din resa, oavsett vilket färdsätt du reser med. Egenavgifterna är bestämda av regeringen och ska motsvara normala reskostnader med allmänna kommunikationer.

Avgift för ledsagare eller medresenär

Borås Stad står för ledsagarens reskostnad om du blir beviljad detta. Vid resa med personbil eller specialfordon finns, i mån av plats, möjlighet att ta med sig en medresenär som då betalar samma avgift som den riksfärdtjänstberättigade. Vid resa med allmänna kommunikationer betalar medresenären sin egen biljett.

Fakturering

Egenavgift för föregående månads riksfärdtjänstresor kommer på din färdtjänstfaktura. Har du inte färdtjänst får du en separat faktura. Kostnad för medresenär kan inte separeras och kommer också på fakturan. Du får fakturan en gång per månad.

Faktura på autogiro

Vill du få dina fakturakostnader på autogiro istället för att få en faktura varje månad? I så fall kan du anmäla till Borås Stad att du vill koppla din faktura till autogiro. Anmälan gör du via vår blankett, du kan också kontakta oss på riksfärdtjänsenhten så hjälper vi dig.

Skicka in kvitton

När du har betalat biljetter skickar du in dina kvitton till Riksfärdtjänstenheten för att få ersättning för dina utlägg, med avdrag för din egenavgift.

Skicka dina kvitton till:

Borås Stad
Tekniska förvaltningen/Persontransporter
501 80 Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avgifter och fakturering för riksfärdtjänst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender