Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Avgifter och fakturering för riksfärdtjänst

Du betalar alltid en egenavgift för din resa, oavsett vilket färdsätt du reser med. Egenavgifterna är bestämda av regeringen och ska motsvara normala reskostnader med allmänna kommunikationer.

Avgift för ledsagare eller medresenär

Borås Stad står för ledsagarens reskostnad om du blir beviljad detta. Vid resa med personbil eller specialfordon finns, i mån av plats, möjlighet att ta med sig en medresenär som då betalar samma avgift som den riksfärdtjänstberättigade. Vid resa med allmänna kommunikationer betalar medresenären sin egen biljett.

Fakturering

Egenavgift för föregående månads riksfärdtjänstresor kommer på din färdtjänstfaktura. Har du inte färdtjänst får du en separat faktura. Kostnad för medresenär kan inte separeras och kommer också på fakturan. Du får fakturan en gång per månad.

Faktura på autogiro

Vill du få dina fakturakostnader på autogiro istället för att få en faktura varje månad? I så fall kan du anmäla till Borås Stad att du vill koppla din faktura till autogiro. Anmälan gör du via vår blankett, du kan också kontakta oss på riksfärdtjänten så hjälper vi dig.

Skicka in kvitton

När du har betalat biljetter skickar du in dina kvitton till Tekniska förvaltningen för att få ersättning för dina utlägg, med avdrag för din egenavgift.

Skicka dina kvitton till:

Borås Stad
Tekniska förvaltningen/Riksfärdtjänst
501 80 Borås.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avgifter och fakturering för riksfärdtjänst

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender