Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

ABC-alla barn i centrum

Alla är vi experter på föräldraskap. Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Värdefulla timmar

ABC-kursen består av fyra gruppträffar med olika teman som bygger på varandra. Varje gruppträff tar cirka två timmar. Kursen leds av utbildade gruppledare. Alla föräldrar till barn i åldrarna 2,5-12 år är välkomna att gå kursen. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Träff 1 – VISA KÄRLEK

Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 – VARA MED

Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 – VISA VÄGEN

Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 – VÄLJA STRIDER

Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

 

 

 

ABC- alla barn i centrum föräldrakurs

Datum: 21/2, 28/2, 6/3, 13/3

Plats: Familjecentralen Norrby, Norrby tvärgata 34

Tid: 17-19, kurs utan barn

 

ABC- alla barn i centrum föräldrakurs

Datum: 22/2, 29/2, 7/3, 14/3

Plats: Familjecentralen Sjöbo, Sjöbotorggatan 6

Tid: 17-19, kurs utan barn

 

ABC- alla barn i centrum föräldrakurs

Datum: 13/3, 20/3, 27/3, 10/4

Plats: Familjecentralen Centrum, Stora kyrkogatan 4

Tid: 17-19, kurs utan barn

 

 

ABC- alla barn i centrum föräldrakurs

Datum: 8/4, 15/4, 22/4, 29/4

Plats: Boda familjecentral, smörhulegatan 2

Tid: 17-19, kurs utan barn

 


 

Text

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: ABC-alla barn i centrum

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender