Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Energi- och klimatrådgivning

Pågående klimatförändringar gör att världen behöver genomföra en kraftfull energieffektivisering och gå över till förnyelsebara och hållbara energislag.

Borås stad erbjuder gratis och opartisk energi- och klimatrådgivning både för privatpersoner och företag (på webbplatsen Företagande, råd och service hittar du information riktad till dig som företagare). Energi- och klimatrådgivningen finns tillgängligt på Miljöförvaltningen, men vid behov kan energi- och klimatrådgivaren besöka ditt boende eller företag för att komma med råd och tips kring din energianvändning.

Har du funderat på solceller? Sista chansen till solcellsstöd!

Nytt från Regeringskanslietlänk till annan webbplats, solcellstödet i sin nuvarande form kommer att tas bort den 7 juli 2020. Om du ska skaffa dig solceller så är det hög tid att söka stödet. Det kommer sannolikt att finnas solcellsstöd även i framtiden, men då är det först från 2021 och i en annan form. För de som redan har sökt solcellsstödet är slutdatumet för att ha installerat solceller flyttat till den 30 juni 2021.

Det nuvarande stödet täcker 20 procent av den totala kostnaden (installation och material), det går också att använda sig av ett rotavdrag som alternativ, men det ger schablonmässigt endast cirka 9 procent av kostnaden i stöd.

Exakt hur det nya stödet, som troligtvis träder i kraft 2021, kommer att se ut vet vi inte, men det har varit diskussioner om ett stöd som täcker 15 procent av kostnaden för installation av solceller.

Har du frågor eller funderingar, eller vill ha hjälp med att göra en snabb ansöka om stödet, kontakta då energi- och klimatrådgivarna, se kontaktuppgifter nedtill.

Kontaktuppgifter

Energi- och klimatrådgivare är John Hamnelid och Hans-Erik Linnros. John nås på telefonnummer: 033-35 30 99, e-post: john.hamnelid@boras.se och Hans-Erik nås på telefonnummer: 033-35 31 69,
e-post hans-erik.linnros@boras.se.

John och Hans-Erik svarar gärna på frågor om till exempel solelsproduktion och om hur du kan minska din energianvändning, energianvändningens klimatpåverkan och uppvärmningskostnader hemma hos dig.

Senast ändrad: 2020-07-03 08.27

Ändrad av:

Dela sidan: Energi- och klimatrådgivning

g q n C