Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fastighetsbeteckning

En fastighet är det som i folkmun ofta kallas tomt. En fastighet kan alltså vara en byggd eller obyggd bit tomt, skog, åker, mark, sjö eller berg. Till fastigheten tillhör byggnader, träd och växter.

All mark i landet är indelad i fastigheter. Varje fastighet har ett namn och ett nummer, till exempel Idun 1 eller Järnvägen 2:3. Gränserna för en fastighet kan bara ändras hos Lantmäteriet. Bostadsrätter och hyresrätter har också en fastighetsbeteckning.

När behövs en fastighetsbeteckning?

Vi behöver alltid veta vilken fastighetsbeteckning din fastighet har. Detta eftersom att vi behöver ta reda på om ditt projekt stämmer överens med detaljplanen i området. I de ritningar du lämnar in ska det framgå vilken fastighetsbeteckning den aktuella fastigheten har.

Tänk på

  • Fastighetsbeteckningen och gränser på en karta stämmer inte alltid med verkligheten. En karta kan vara gammal eller så kan det finnas skog eller markskillnader som påverkar hur gränsen går. Om du är osäker kan vår lantmäteriavdelning hjälpa dig att markera ut din fastighetsgräns.
  • Filformat som vi tar emot är PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, TIF och TIFF. 
    Observera att vi inte kan ta emot zip-filer.

Lantmäteriavdelningen

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fastighetsbeteckning

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender