Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vuxenvandring

Barn och unga som vistas utomhus på kvällar och helger behöver ofta ha fler vuxna omkring sig. Borås Stad och polisen lokalpolisområde Borås arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och unga genom att stödja och främja vuxenvandringar i Borås. Vi kan ge tips och råd till er som vill starta upp en lokal grupp med vuxenvandrare och vi samordnar vuxenvandringar vid kritiska datum.

Vuxenvandring sker helt ideellt och utifrån omtanke för boråsarnas trygghet. Som vuxenvandrare finns du till hands för barn och unga om någon skulle råka illa ut. Vid pågående brott eller vid behov av akut hjälp ska alltid polis eller räddningstjänst tillkallas genom att ringa 112.

Vuxenvandring vid kritiska datum

De flesta tonåringar använder varken alkohol eller andra droger, men under vissa tillställningar och helger rör sig många ungdomar ute, en del dricker och dricker då mer än planerat. Det ökar risken för att råka illa ut och därför behöver vi vara fler vuxna som vistas utomhus och finns där om något skulle hända.

Intresseanmälan vuxenvandring

Inför vandringen

På samlingsplatsen bjuder vi på kaffe, pratar om kvällens vandring och delar in oss i mindre grupper så att ingen går ensam. Eftersom ungdomarna ofta samlas på idrottsplatser, badplatser och så vidare får du gärna ha tillgång till egen bil, cykel eller annat färdmedel under kvällen.

Vi samordnar även vuxenvandringar vid andra kritiska datum som valborg och skolavslutning/student.

Kritiska datum

Tre personer med reflexvästar som går på en gata.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vuxenvandring

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter