Meny

Meny

Gymnasial Vård och omsorg

Detta är en utbildning för dig som vill bli undersköterska eller på annat sätt jobba inom vården. Du är intresserad av att hjälpa människor i behov av vård och omsorg.

Utbildningen leder till en beredskap för att möta, vårda, ge omsorg och stöd till människor med olika behov. Inom vård och omsorg kommer det att vara ett stort behov av personal de närmaste åren.

Detta blir du efter vård och omsorgs-utbildningen

Läser du vård och omsorg kan du efter din utbildning söka arbete som undersköterska, vårdare, skötare, boendeassistent eller personlig assistent.

För att kunna få anställning behöver du ha läst 1500 gymnasiepoäng. Grundkursen är 1050 poäng + 450-550 gymnasiepoäng i fördjupningskurser. 

Utbildningens upplägg

Grundkurserna är på totalt 1050 poäng vilket motsvarar 2 terminers studier på heltid. Kurserna är nödvändiga för dig som vill ha en utbildning inom vård och omsorg.

Du som blir antagen till grundkurserna garanteras plats till fördjupningskurser. En del av fördjupningskurserna bygger på att du är godkänd i vissa grundkurser. Fördjupningen motsvarar 450-550 poäng.

Nedanstående utbildningar ingår inte i BoråsRegionens samarbete med undantag för fördjupningskurserna.

Olika sätt att läsa Vård och omsorg

Vill du läsa grundkurserna så erbjuder vi studieformerna klassrum, närdistans och lärling. Dessa kurser går också att söka som enstaka kurser. Har du yrkeserfarenhet från vård och omsorg kan du söka validering. Du som redan har grundkurserna eller motsvarande kurser kan söka fördjupningskurserna som enstaka kurser.

Kommande utbildningar och kurser

 Utbildning och kurs

Nästa start 2019 

Ansökningsperiod 

Validering 


Öppen

Grundkurser - Klassrum

Januari

Öppen

Grundkurser - Närdistans

Januari

Öppen

VOM 5 terminer

Januari

Öppen

l

Självservice

Lärplattformen Ping Pong


Kurskatalog, ansökan till studier


Likabehandlingsplan


Kurslista


p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-11-19 10.51

Ändrad av:

Dela sidan: Gymnasial Vård och omsorg

g q n C

p

Kontakt